Rosenborg opplever mer enn sportslig suksess om dagen. Mandag mottok klubbens daglige leder, Tove Moe Dyrhaug den aller første «Samspillsprisen» som deles ut til en person, organisasjon eller bedrift som bidrar til samspill mellom idrett, kultur, det offentlige og næringslivet.

Overrasket prisvinner

— Vi landet på et navn som ønsker å synliggjøre hvor viktig samspill er, sa Morten Wolden, kommunaldirektør i Trondheim kommune og henvendte seg til Tove Moe Dyrhaug.

Prisvinneren selv ante ingenting om hederen som ventet i Brakka rundt lunsjtider.

— Tove Moe Dyrhaug leder et Rosenborg som er tydelig på at de har et ansvar ut over fotballbanen. Som en institusjon i Midt-Norge med sterk tro på idrettens positive rolle i samfunnet er det naturlig for Rosenborg å bidra til bedre forhold for idrettsutøvelse, særlig for barn og ungdom. Hvis du skal lede en slik organisasjon, må du ha troverdighet og tilstedeværelse. Tove Moe Dyrhaug har begge deler, sier juryen i sin begrunnelse.

Skal dele ut 20.000 kroner

Prisen blir delt ut på Samspillskonferansen 16. oktober. Konferansen ble etablert i fjor i regi av Trønderenergi, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Næringsforeningen i Trondheimsregionen og Sør-Trøndelag Idrettskrets.

— Jeg må si tusen takk. Jeg får komme tilbake til hvem som skal motta de 20000 kronene etter hvert, sa en overrasket, men glad prisvinner, Tove Moe Dyrhaug.

Les om helgens eliteserierunde her: