MOLDE (RBnett): Det var fredag kveld at en RBK-supporter la ut meldingen «Drep Bakenga!» på MFKs Instagram-melding om søndagens storkamp på Aker Stadion.

– Dette er vulgært og avskyelig. Dersom Molde FK ønsker å politianmelde mannen så er det noe vi i RBK vil støtte, sa kommunikasjonsansvarlig Trond Alstad i Rosenborg BK til Rbnett før kampen.

MFK på sin side ga beskjed om at de vurderte å anmelde forholdet.

Ble tatt i Molde

Politiet hadde også gjort sine undersøkelser i saken. Rett før kampen mellom Molde og Rosenborg søndag kveld, ble mannen stoppet av politiet på utsiden av Aker Stadion.

PYRO: En rekke blusser var blitt smuglet inn på stadion av RBK-supporterne. Politiet arbeider nå med å identifisere de skyldige. Foto: Odd Roar Lange

– Ja, vi stanset mannen som er blitt identifisert som trusselutøveren. Han fikk ikke komme inn på kampen, i stedet tok vi ham med til stasjonen til avhør. Vi etterforsker saken og vil vurdere alvoret i trusselen, sier politiets innsatsleder på Aker Stadion søndag kveld, Ove Wulvik til Rbnett.Etter kampen ble mannen satt på en av bussene tilbake til Trondheim.

Høy temperatur

Også andre fra de tilreisende supporterne kan vente seg et oppgjør med politiet.

– Før kampen var det munnhuggeri og høy temperatur mellom supporterne, men det var ikke noen som ble tatt inn, bortsett fra han med truslene. Noen av supporterne måtte vi snakke til på stedet, men vi slapp å ta dem med inn, sier Wulvik.

MELDINGEN: Her er meldingene som førte til at mannen ble tatt inn til avhør. Foto: Skjermdump, Instagram; moldefotballklubb

Smuglet inn pyroDa kampen skulle starte, blusset det bokstavelig talt til igjen.

– Det var en uvanlig stor mengde med bluss og pyro-effekter etter norske forhold. Vi har zoomet inn tre personer som vi nå jobber for å få bekreftet identiteten til. Når dette er klart vil vi anmelde dem. De vil bli straffeforfulgt.

– Hva med bråket etter kampslutt?

– Det var fire bortesupportere som stormet banen etter kampslutt. De ble anholdt av politiet. Alle fire vil bli anmeldt for ordensforstyrrelser. Etter en vurdering ble de dimittert og satt rett på bussen og bortvist fra byen. Det var amper stemning der i en periode, men en halvtime etter kampen så kjørte busskolonnen ut fra byen. Da roet det seg, sier innsatsleder Ove Wulvik.