iTromsø møter den 28 år gamle venstrebacken fra Tromsø på julaften i barnndomshjemmet i Conrad Holmboes veg, der han for tiden er på ferie.

— Det er godt å være hjemme. Nå skal jeg nyte dagene her hjemme med familie og venner og også få trent godt før jeg mandag reiser til Belgia, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

9. desember i år signerte en toårskontrakt med belgiske Royal Antwerpen, som kjemper helt i toppen av belgisk 2.-divisjon.

Drømmer om opprykk

Antwerpen er midt i sesong og har neste kamp allerede 16. januar hjemme mot Geel, som ligger på nedre halvdel.

— Jeg vil tro jeg er hentet av en grunn, men det er dermed ikke sagt at jeg går rett inn i førsteelleveren. Det er så klart målet og jeg kjenner meg i god form, så jeg skal i hvert fall være der jeg skal være til da, sier 28-åringen fra Tromsø.

Antwerpern ligger á poeng med serieleder Tubize med én kamp til gode etter at 18 kamper av årets sesong er unnagjort.

— Det er en klubb som satser hardt og har vært nede i en bølgedal lenge (siden 2005 red.anm.). Det er nytt styre, ny president og ny administrasjon, som nå ser at målsettingen om opprykk kan klares allerede i år. Det hadde vært fantastisk å krone av sesongen med et opprykk i april og neste år få spille i Jupiler League mot storlag som Anderlecht, Gent og Standrad (Liège), sier han.

Til slutt sto klubbvalget for 2016 mellom Antwerpen og Aalesund, der han har spilt siden 2011. — Jeg går opp i lønn, ja. Men det er ikke pengene som lokker meg. Det er det å oppleve en ny kultur, et nytt land og ikke minst få muligheten til og kanskje spille på øverste nivå i en god liga. På Antwerpen sine hjemmekamper det cupfinalestemning hver gang, det fikk jeg oppleve også når jeg var der nede, så jeg ser utrolig mye fram til det, sier Nymo Matland.

Før nyttår blir det fysiske tester før Matland og resten av lagkameratene 3. januar reiser til Spania på en ukes trenignsleir.

Avslappet

Selv om å spille på kontinentet i yngre år var en drøm for Nymo Matland, er det noe han tenkte lite på de siste årene.

— Jeg har hatt mye mer fokus på å ha det bra der jeg er. Klart, når du er Bosman-spiller er det alltid mange agenter som lokker med det ene og det andre, men jeg har lært å ta det med en klype salt, så jeg skjønte for at det sto mellom disse to klubbene, sier han om interessen fra andre lag.

Nymot Matland debuterte på TILs A-lag samtidig som Ruben Yttergård Jenssen, da begge var 17 år gammel i 3-1-tapet borte mot Molde 9. april 2006. Yttergård Jenssen ble en klubblegene og landslagsspiller i årene i TIL, mens det ble med to kamper for Matland.

— TIl våren er det jo ti år siden, så det er ganske lenge siden nå. Det er artig at Ruben har hatt den karrieren han har hatt. Selv er jeg ganske fornøyd med min også etter hvert og ser fram til det neste kapittelet i karrieren, sier Nymo Matland.