Den offensive midtbanespilleren signerte for et år siden en treårsavtale med TIL, og ble på direkten lånt ut til TUIL i 2015-sesongen.

I går fikk han beskjeden fra TIL-ledelsen om at de ønsker å ha han på Alfheim når treningene starter opp i starten av januar.

— Det var godt å få beskjeden om hva som skal skje framover, og nå kan jeg senke skuldrene i visshet med tanke på hvor jeg skal være neste år, sier Skogvoll til iTromsø.

Mål om spilletid

Etter det iTromsø kjenner til har TUIL ønsket å forlenge låneavtalen med Skogvoll, men i TIL har man et ønske om å se Skogvoll i eliteserielagets treningshverdag.

— Han blir et fullverdig medlem av A-stallen fra oppstarten av, så får vi vurdere hva vi gjør med han etter hvert når vi ser hvordan han gjør det hos oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen, som bekrefter at et utlån til TUIL kan bli aktuelt om Skogvoll er for langt unna førstelagsplass i TIL.

Skogvoll på sin side har målet om å karre seg til spilletid på Alfheim. En tøff utfordring for den tidligere Mjølner-spilleren som opprinnelig er fra Ballangen i Nordland.

— Jeg forventer mye av meg selv når jeg nå får denne sjansen. Mye er opp til hva jeg selv klarer å prestere, og jeg må gjøre meg fortjent til å få muligheter, sier Skogvoll som i TUIL spilte samtlige 30 kamper i 2.-divisjon i 2015. 26 av dem fra start.

— Jeg er veldig glad for å ha spilt i TUIL, og har tatt steg der fordi jeg fikk muligheten til å spille A-lagsfotball. Min beste posisjon er sentralt i en tierrolle bak spissen, men i TUIL har jeg vært brukt mest som venstrekant, noe som har gjort at jeg har utviklet meg i den posisjonen, sier Skogvoll som for tiden er på juleferie i Narvik.

Lærerikt

Han har flere sesonger bak seg i både 2.- og 3.-divisjon for TIL 2, TUIL og Mjølner.

- Fortsetter jeg å holde meg skadefri er det store muligheter , mener Skogvoll.

Ledelsen i TIL har et lengre perspektiv for midtbanespilleren.

— Jeg tror oppholdet i TUIL har vært lærerikt for Elias. Vi ønsker å teste han for å se hvordan han står til de andre unggutta hos oss. Prioritet nummer en for Elias mener vi er at han også i 2016 får spille viktige kamper om det er for A-laget, B-laget eller en annen klubb. Men den viktigste sesongen for Elias er 2017, og at han da er nært inn mot A-laget, sier sportssjef Johansen.