24-åringen har denne sesongen spilt 2.-divisjonsfotball for Senja, samtidig som han har vært involvert rundt TILs unge spillere fra 12 år og oppover. Nå er han så godt som enig med TIL om å fortsette samarbeidet.

— Dette er en unik sjanse å jobbe i et utrolig sterkt faglig miljø, sier Ola Rismo til iTromsø, og nevner opp sparringspartnere som blant annet Sigurd Rushfeldt, Lars Petter Andressen og Jon Midttun Lie som allerede er involvert i TILs ungdomsavdeling.

3.-divisjonstrener

Rismos jobb blir i hovedsak å være ansvarlig for TILs tredjelag som spiller i 3.-divisjon etter at de rykket opp fra 4.-divisjon i høst. Sammen med seg får han Christer Johnsgård, lagkamerat fra Senja.

Det spesielle er at TIL 3 ikke har en egen treningsgruppe, men består av spillere som ikke får så mye spilletid på TIL 2, samt guttespillere.

— Jeg er derfor nødt til å være til stede på flere arenaer for å følge opp spillerne, sier Rismo, som ikke vil være i full stilling på Alfheim fordi han ønsker å fortsette med lærerstudiene på universitetet. Med andre ord travle dager for trenertalentet som også er trener for futsallaget Sjarmtrollan i eliteserien.

Drømmetilbud

Konsekvensen av valget om å satse på en trenerkarriere er at han selv legger opp som fotballspiller.

— Det kan utad se litt rart å gå fra å spille fast 2.-divisjon til å gi seg når man er 24 år. Men muligheten å trene et lag i 3.-divisjon kunne jeg ikke si nei til. Jeg er kommet i en alder der andre ting enn bare å spille selv må prioriteres. Jeg kunne spilt på 2.-divisjonsnivå i 10 år til, og kanskje utvikle meg litt, men valgte det bort, sier Rismo om karrierevalget som endte med det han kaller et ”drømmetilbud” fra TIL.

— Ambisjoner har jeg som alle andre trenere, og jeg er veldig opptatt av å bruke de folkene man har rundt seg til å knytte bekjentskap og skaffe seg egne erfaringer. Målet er å legge alt jeg kan i dette nå, og når jeg har fått muligheten skal jeg ta den. For å lykkes må jeg jobbe hardt, ikke bare i noen måneder, men over år, sier Rismo.

TIL 2-trener Lars Petter Andressen er glad for å ha med den unge treneren videre.

— Vi ville ha med en ung, lovende og dedikert trener som kan jobbe i det spennende teamet vi har på gang på Alfheim. Ola er en spennende trenertype og har større muligheter innenfor trenerrollen enn som spiller, sier Andressen til iTromsø.

Fløya-duell

Tore Rismo møter sønnen i kamp kommende sesong. Foto: Øyvind Sivertsen

På toppen av det hele betyr Rismos trenerjobb en duell med pappa Tore, som er Fløya-trener. En klubb han senest i 2014 spilte for.— Å møte han på denne måten blir bare artig. Han har vært viktig for meg som rådgiver når jeg har valgt å velge en trenerkarriere. Siden vi ikke kan rykke opp håper jeg derfor Fløya gjør det. Målet for mine spillere er å utvikle dem til å bli best mulig, og at noen av dem på sikt gjør det veldig bra, sier Rismo til iTromsø.