ALFHEIM: TIL og Lehne Olsen er muntlig enig om en treårskontrakt. Nå gjenstår bare medisinsk test og signatur.

– Dette er veldig gledelig. Det er en gutt i en god alder med potensial som målscorer som velger å komme nordover til TIL. Det er et godt signal på at Tromsø har et godt navn og at han tror på konseptet vårt, sier Flovik til iTromsø.

Lehne Olsen har kun startet syv eliteseriekamper og scoret ett mål for Godset de tre siste sesongene. På lån i Ullensaker/Kisa i 2014 og i HamKam, før han ble hentet til Godset, scoret han masse mål. Men altså på nivå under eliteserien.

– Hva sier du til de som er skeptisk til denne overgangen?

– Det er vår nisje å finne denne type spillere. Det var det samme med Landu-Landu som vi hentet foran årets sesong – og nylig ble han av iTromsø kåret til TILs beste spiller denne sesongen. Vi ser potensialet i Thomas – og det er noe vi har kjent til over tid, sier Flovik.

En spiss til?

Lehne Olsen kan spille midtspiss i TIL, men også brukes i en «tierrolle» eller på kanten.

– Blir det en spissignering til?

– Godt spørsmål. Vi vil signere en offensiv spiller til, og det kan være en type kant eller midtspiss. Vi skal i alle fall ha en offensiv spiller til, svarer Flovik – vel vitende om at det per nå kun er to «rene» spisser i TIL-stallen: Runar Espejord og Thomas Lehne Olsen.

Tidligere har TIL hatt Jean Alassane Mendy – som nå spiller i Sandefjord – på blokka. Men han skal ikke være aktuell nå.

– Han er ikke en spiller vi har vurdert til nå, sier Flovik.

Kenny-prat

Uansett skal TIL ha fire signeringer til etter at alt det formelle med Lehne Olsen er i boks.

– Jeg tror ikke det blir noen flere før jul, sier Flovik.

Lørdag skal TIL ha et møte med tidligere TIL— og nåværende AIK-keeper Kenny Stamatopoulos.

– Inngangen der er at det er en ”kaffeprat” med Kenny, men det er selvfølgelig en grunn til at vi gjør det, og det er for å se om vi kan få til noe. Men det er for tidlig å si, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Flovik hadde for øvrig ingenting å melde angående trenerjakten i går, bortsett fra at han håper på en løsning før julen ringes inn.