TUIL ARENA: I går ble trenerens nye toårsavtale med TUIL presentert på TUIL-brakka.

– Vi er glade for at vi nå har signert en ny toårsavtale med Gaute. Han er i ferd med å fullføre UEFA Pro Lisens-trenerkurs og en trener vi er stolt over å ha i TUIL, sier TUIL-styreleder Hilde Pettersen.

Også Helstrup ga naturligvis uttrykk for glede over å bli enig med TUIL om nye år.

– Jeg er glad for at vi ble enig om ytterligere år. Vi har brukt god tid på å få pratet ut om ting som har vært, og spesielt om ting som kommer, sier TUIL-treneren.

Vil beholde topp-3-posisjon

Verken Pettersen eller Helstrup vil snakke om direkte resultatmålsetting for neste sesong i 2.-divisjon.

— Det er for tidlig å si noe om. Vi får først se hvordan stallsammensettingen blir neste år, selv om det ser bra ut foreløpig, sier Helstrup.

På spørsmål på om TUIL kan sikre hegemoniet som tredje best i nord bak TIL og Glimt i årets "nordnorske" 2.-divisjon, blir treneren mer offensiv:

— Vi var best i hele Nord-Norge i cupen i fjor, og tredje best i divisjonssystemet. Og vi vet vi kan bli bedre enn vi var i fjor.

TIL-trio?

For å ta nye steg kan Helstrup rette blikket mot Alfheim, og en trio med spillere som fortsatt har kontrakter med TIL — i hvertfall frem til nyttår.

Lars-Gunnar Johnsen er blant spillerne som Gaute Helstrup gjerne ønsker seg inn i neste års TUIL-stall.

Johnsen har fått beskjed om at kontrakten med TIL ikke blir fornyet etter nyttår.

– Vi har pratet med Lars-Gunnar og vi kjenner hans situasjon. Det er naturlig at vi ser om det blir klaff for begge parter nå, sier Helstrup.

Også Morten Moldskred og Elias Skogvoll av spillere som i dag er i TIL er ønsket i TUIL.

– Det er et stykke frem med Morten. Men han er en spiller som har mye erfaring og som fortsatt er i god fysisk form. Det er naturlig at vi tar en prat med han, sier Helstrup.

Skogvoll dro tilbake til TIL i høst etter ett år på lån i "Dalen", og fortsatt har kontrakt med TIL i to år til.

— Vi får se hva som blir naturlig for hans del. Vi har fått et så positivt inntrykk at døren er i hvertfall åpen denne veien om han og TIL ønsker det.

Klausul

Styreleder Pettersen sier at begge partene har strukket seg i forhandlingene. Men:

– Budsjettrammene for A-laget er de samme som det tidligere har vært. Det går blant annet på å ta vekk noen oppgaver fra Gautes hverdag som ikke går på selve trenergjerningen, sier hun.

Helstrup ønsker ikke å kommentere om andre klubber var på banen underveis i prosessen. Som kjent er Helstrup nær venn med Bodø/Glimts nye hovedtrener Aasmund Bjørkan – som fortsatt jakter assistenttrener i Bodø.

Nå er det uansett TUIL som gjelder for Helstrup – som riktignok kan gå ut av avtalen dersom det rette tilbudet dukker opp.

– Ja da, det er det mulighet for. Men sånn har det alltid vært. Vi ønsker jo at dette skal være en utviklingsklubb, og det handler ikke kun om å utvikle gode spillere. Det handler også om at hovedtreneren vår kan utvikle seg, sier Pettersen, som er lettet over å ha landet toårskontrakten med Helstrup.

Hun vil ikke kommentere om man trodde avtalen kunne glippe på et tidspunkt.

– Men det har vært gode diskusjoner, rett og slett, og begge parter må jo strekke seg. Det er alltids noe å diskutere, sier TUIL-styrelederen.

«TUIL-fotball»

Nå håper hun at Helstrup kan være med å utvikle en tydeligere TUIL-fotball gjennom hele systemet i klubben.

– Det handler om å bli mer distinkt vår fotballfilosofi gjennom alle alderstrinn. Der vil Gaute være viktig, mener Pettersen.

Helstrup reiser over helgen til Madrid for siste fase i sin topptrenerutdanning.

– Jeg er nspirert av lag som Bayern München og det Liverpool har vist i det siste. Vi lar oss inspirere av lag som vil styre fotballkamper, sier Helstrup.