I dag signerte Moelv-gutten Thomas Lehne Olsen for TIL — via epost.

— Vi har fått en signert kontrakt fra Thomas Lehne Olsen. Meningen var at han skulle fly opp hit, men det var vanskelig å finne flybilletter på denne tiden, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Testes i ettertid

Det fører til én betingelse i kontrakten. Intensjonen var at Lehne Olsen skulle nordover for å gjennomføre medisinsk sjekk og presenteres som TIL-spiller like før jul.

Nå er det i stedet en betingelse i kontrakten at 24-åringen består den medisinske sjekken.

-Det praktiske med fly nå gjorde at vi ikke fikk Thomas opp rett før jul. Han har en bra medisinsk bakgrunn med lite trøbbel. Men det må være på plass.Det vil vi ta med eneste gang han kommer opp før nyttår.

Fire gjenstår

Dermed gjenstår det fire spillere inn i neste års TIL-stall ut fra signalene ledelsen har gitt i førjulstiden.

Remi Johansen og Marin Orsulic fra årets stall er fortsatt aktuelle for en avtale for neste år. Det samme er AIK-keeper Kenny Stamatopoulus.

— Det kommer til å gå ut på nyåret før vi får en avklaring på disse prosessene, sier Johansen.

Utfordring

TIL har vært i kontakt med AIK om Stamatopoulus, som har to år igjen av kontrakten med den svenske toppklubben. Alt tyder på at de er villig til å slippe 36-åringen gratis til Tromsø.

Men Stamatopoulus sin status som førstekeeper da han i sin tid skrev fireårskontrakten med AIK gjør forhandlingene med TIL krevende.

-Det skal en del ting på plass for at vi skal få det til. Det som er utfordrende er størrelse og lengde på kontrakten, sier Svein-Morten Johansen.