ALFHEIM: I dag brakte iTromsø nyheten om at Inge Takøy går inn i TILs trenerteam, i en «utvidet keepertrenerrolle»

Takøy tar i utgangspunktet permisjon i ett år fra jobben på Heggen videregående skole i Harstad.

Takøy.jpg Foto: Inge Takøy (48) er TILs nye keepertrener.

– Jeg må rette en takk til dem, som har vært med på gjøre dette mulig, sier Takøy.– Dette har vi jobbet med lenge og håpet det skulle falle på plass, så nå er jeg veldig fornøyd. Jeg har hatt Inge som keepertrener på landslag i fire-fem år og kjenner ham veldig godt på og utenfor banen. Dette er en flott forsterkning, sier Bård Flovik til iTromsø.

– Fokus på 2016

Takøy er klar på en avtale som gjelder ut 2017. Hovedtrener Bård Flovik har bare avtale ut 2016, men får trolig forlengelse på nyåret.

– Det er en prosess som kommer i gang i januar med tanke på Bård, der styret og jeg er involvert, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– I utgangspunktet bør et trenerteam ha like lange avtaler. Samtidig har jeg holdt på med dette i 25 år, og klubben må ta en vurdering om de ønsker meg videre og da kan de gå i dialog med meg. Men jeg har fokus på 2016 og gleder meg enormt til å jobbe med Inge og spillerstallen, sier Flovik.

Andressen inn?

I 2006 og 2007 var Takøy keepertrener i TIL. Han har senere hatt samme rolle hos byrivalen TUIL.

– Vi har over tid jobbet veldig for å få en kapasitet som Inge. Han har vært i gamet lenge, i TIL og TUIL, og har den høyeste keeperutdannelsen, sier Svein-Morten Johansen.

Takøy skal brukes som en ressurs på andre områder i laget og klubben.

– Han er en ressurs på utviklingsarbeid generelt og utvikling av mennesker. Samtidig har han et vinnerinstinkt. Vi vil bruke han der det er naturlig, sier Flovik.

Det meste tyder på at TIL ikke henter noen flere eksterne til a-lagsteamet i denne omgang. Klubben er i dialog med Lars Petter Andressen, sportssjef på NTG, om hans videre rolle rundt A-laget. Både TIL og Andressen selv bekrefter dette.

– Jeg kan bekrefte at jeg er i dialog med TIL om assistenttrenerjobben, og at vi satser på å bli enige, melder Andressen til iTromsø.

Bård Flovik ønsker ikke å kommentere ytterligere ansettelser før ting er klart.