TROMSDALEN: TUIL har hatt en del utskiftninger i høst — på trenersiden.

– Jonathan (Hill) har vært med oss fra i sommer og er nå knyttet permanent til TUIL ut sesongen. Primært jobber han med yngres, men vil også være en del med rundt A-laget. Det er fint å få inn en nye stemme og nye impulser, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Ny keepertrener

Men det er ikke kun den tidligere TIL-assistenten som har kommet inn.

– Han har tatt litt over Inge (Takøy) sine arbeidsoppgaver. Inge var jo med oss i mange år og var mer enn kun en keepertrener. Han flyttet nylig til Harstad, så Trond Agnar (Hansen) har keeperne to-tre ganger i uka og så har vi også fått inn Tommy (Bertheussen) som også bidrar, så det har vært litt utskiftninger nå, forklarer Helstrup.

– Kort engasjement

Jonathan Hill har signert en tomånedersavtale med TUIL ut sesongen.

– Det er et kort engasjement ut sesongen. Nå er vi enig med han at nå blir han med ut sesongen med mindre det dukker opp noe kjempelukrativt. Men det er ingen forpliktelser fra hans side hvis noe annet kjempelukrativt dukker opp, sier daglig leder i TUIL, Roger Ness.

Hill har under 50 prosent stilling, men har flere ansvarsområder.

– Han er med A-laget et par-tre ganger i uka og kommer til å jobbe to-tre ganger i uka med grupper yngre spillere som kommer til han. Han kan gå inn og lede treninger på enkelte lag. Det er tanken.

– Bidrar med alt

Jonathan Hill var til stede på gårsdagens TUIL-trening og er glad for å bidra.

– Jeg gjør egentlig det Gaute (Helstrup) trenger meg til. Jeg jobber mye med de yngre spillerne, men har også en del økter med spillere fra A-laget én og én, der vi jobber med posisjonering. Primært har jeg jobbet med Jonathan (Barlow), Tomas (Kristoffersen), Vetle (Vinje) og Håkon (Kjæve), sier Hill.

Men han avskriver at han er noen ny assistent.

– Jeg er ikke med på kampene, men bidrar med hva enn Gaute vil jeg skal bidra med på trening, sier Hill, som har trua på at TUIL fortsatt kan berge plassen.

– Ja, ingenting er umulig. Vi har sultne spillere og alle kamper kan vinnes, slår briten fast, som også får skryt for sin trenergjerning av trener Helstrup.

– Han er veldig flink og godt forberedt i arbeidet på feltet, skryter Gaute Helstrup.

– God CV

Ness ønsker ikke å spekulere i om dette er startet på et nytt samarbeid.

– Det er såpass mye usikkerhet rundt det. Jonathan har en god CV. Han har absolutt gjort et godt inntrykk med stort engasjement og er veldig til å stole på. Det har vært veldig bra, sier Ness.