ALFHEIM: TIL-trenerens kontraktslengde har siden han overtok i høst blitt mye diskutert. Det åpner ofte for spekulasjoner rundt en trener som er i sitt siste kontraktsår.

Flovik henviser til at han selv, i august, ble enig med klubben om kontrakten som gjelder ut 2016. – I den grad klubben har lyst til å forlenge noe med meg, så kan de gå i dialog med meg. Men jeg har ikke noe annet utgangspunkt enn at jeg for fem måneder siden gjorde en avtale, sier Flovik.

– Veldig tro på meg

Ekstra spesielt er det at Inge Takøy, som Flovik var med på å hente hentet in, nå har en toårsavtale.

– At Inge får en toårsavtale synes jeg er flott for TIL. Han er en ressurs som vil berike TIL langt utover 2016, fortsetter Flovik.

– Føler du tillit fra klubben selv om avtalen din ikke er blitt forlenget?

– Ja, jeg gjør det. Jeg har en tett og nær dialog med både i budsjettarbeidet og jobben med et nytt støtteapparat, og er kommet tett på administrasjonen, direktøren og styret i klubben. Gjennom både formelle og uformelle samtaler føler jeg at de har veldig tro på meg, sier Flovik til iTromsø.

– Trenger litt mer tid

Svein-Morten Johansen jobber, sammen med styret, med trenerkontraktene på A-laget.

– Jo mer grunnsteiner som legges i klubben, jo mer aktuelt blir det å se på helheten over lengre tid. Fra klubbens side ser jeg ikke noe grunn til at man ikke skal kunne klare å jobbe fram med dette teamet med langsiktighet. Men vi trenger litt mer tid på det, sier sportssjefen.

Han vil ikke anslå når en eventuell forlengelse med Flovik vil skje, men sier at det er en kontinuerlig prosess som pågår – uten frister.

– Bård og jeg snakker flere timer for dag om alt mulig, sier Johansen.

– Langsiktighet får man ikke før situasjonen med Bård er avklart?

– Det viktigste med langsiktighet er å ha gode team som jobber godt. Da får man langsiktighet, sier sportssjefen.

– Ligger det et resultatpress her, for å få den langsiktigheten?

– Nei, vi tror at hvis vi legger de riktige steinene på plass, så kommer det til å gå bra med utviklingsbiten som vi satser veldig mye på: Utvikle spillere og klubben. Da er det grunnlag for å tenke langsiktig, svarer Johansen.