Antonsen la ikke skjul på «hvor surt det var å bli skadet i juleferien». Uhellet skjedde 27. desember på en trening i idrettshallen på Storsteinnes da en spiller tråkket på Antonsens høyre fot etter å ha tatt en avslutning. Dermed fikk TIL-backen et brudd som setter han ut i minst en måned.

SKADET: Kent-Are Antonsen kan ikke trå på foten etter å ha blitt skadet. Her på Alfheim tirsdag. Foto: Rune Robertsen

— Det blir ikke fotballspilling i januar, men på fredag tar jeg gipsen, så da får vi nye svar. Jeg trente godt før jeg ble skadet, og skal fortsette med det. Jeg har aldri vært så godt trent i desember noen gang, sier Antonsen til iTromsø.

Angrer

For der lagkameratene fra onsdag av kjører fullt i gang med fotballtrening, må venstrebacken, som av supporterklubben Isberget ble kåret til lagets beste spiller i 2015, nøye seg med trening på SATS.

— Om litt over en måned drar vi til Stockholm for å spille kamper. Da håper jeg å være med.

Han erkjenner at det er lett å være etterpåklok, og at han kanskje burde droppet trening med andre spillere.

— Når man blir skadet er det lett å angre, men samtidig er det fotballspilling, og det er det man gjør resten av året og, sier Antonsen til iTromsø.

- Rekker sesongstart

Antonsen ble nylig pappa, og får dermed mer tid på hjemmebane i tiden framover.

— Litt surt for dama, hun mener jeg bare er i veien hjemme, men det får hun bare takle, sier Antonsen spøkefullt.

Med sesongstart så tidlig som 13. mars går tiden fort. Antonsen tror ikke at skaden gjør at han er mindre aktuell til da.

— Jeg er fast bestemt på at det skal gå, og det tror jeg går bra, sier Antonsen.

Hovedtrener Bård Flovik mener spillerne selv er ansvarlig for å drive med rett type egentrening i ferien.

— Jeg tar det på kontoen for at han er uheldig. Men det er synd å starte sesongen med av våre beste spillere i 2015 som mister 4-5 uker, sier Flovik til iTromsø.