ALFHEIM: Det ble avslørt på en pressekonferanse på Alfheim i dag da TIL presenterte trenerteamet for 2016-sesongen.

Lars Petter Andressen får nemlig et opprykk. Han blir assistenttrener for Bård Flovik på A-laget og har fått ett års permisjon fra NTG.

Dermed måtte klubben ha inn nye trenere for TIL 2/NTG.

– Sigurd blir trener for TIL 2 sammen med Morten Pedersen. Da har vi satt de to øverste flaggskipene våre (TIL og TIL 2), og så jobber vi videre med TIL C og så har vi TIL D på plass. Vi er ganske nærme en totalkabal og tror det kommer til å bli veldig bra, uttaler sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Spilt sammen

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe tett sammen med Sigurd. Vi skal ha et delt ansvar på TIL 2, sier Morten Pedersen til iTromsø.

Når Morten Pedersen og Sigurd Rushfeldt tar over TIL 2, er det i alle fall ikke noe å si på rutinen. «MP» (193 kamper) og «Rush» (268 kamper) har til sammen 461 kamper for TIL.

– Vi har hadde lange fotballiv også i utlandet og i andre norske klubber. Vi kjenner hverandre godt og har spilt i lag i TIL og i Rosenborg. Det blir spennende og gøy å jobbe med de største fotballtalentene i Tromsø og alle som er på NTG, sier «MP».

Ulik kompetanse

Han har de siste sesongene vært toppspillerutvikler i TIL, men har savnet det å trene et lag. Tidligere trente han Tromsdalen i 2.— og 1.-divisjon.

– Jeg gleder meg veldig til å være på feltet og jobbe med et lag og spillere som vil komme igjennom nåløyet og spille på A-laget, sier Pedersen.

Duen «MP» og «Rush» skal ha et delt ansvar – altså ingen er hovedtrener eller assistent.

– Vi skal jobbe tett og har forskjellige spisskompetanser. Sigurd har spilt lengst fremme og jeg lenger bak på banen. Sammen skal vi smelte dette sammen til et produkt og følge opp enkeltspillere bedre, sier Pedersen til iTromsø.

TIL 2 er klar for 2.-divisjon denne sesongen etter at de rykket opp i suveren stil i fjor.

– Det er unge gutter som vil få en bedre kamphverdag. Målet er å få fram nye spillere som er gode nok for A-laget eller som kan bli solgt videre, sier Morten Pedersen til iTromsø.