Den tidligere TIL-spilleren reiste i går formiddag over til England for å trene med League One-klubben Barnsley. Som iTromsø omtalte er han i klubben på et ukeslangt opphold, der en kontrakt om øyeblikkelig overgang er en mulighet.

— Jeg reiste tidlig mandag morgen til Manchester der jeg ble plukket opp. Jeg fikk høre at det skulle være en internkamp med en del av spillerne, og klubbledelsen lurte på om jeg ville spille litt. Så jeg spilte en omgang, og det gikk fint, sier Drage til iTromsø.

Skryt av manageren

Han legger ikke skjul på ambisjonene med turen.

— Jeg håper selvsagt å gjøre det bra. Det er kult å se hvordan det er her borte, sier Drage til iTromsø.

Drage snakket ikke selv med Barnsley-manager Lee Johnson etter internkampen, men fikk høre at den 34 år gamle sjefen hadde likt det han så.

— Den ene speideren på kampen sa at Johnson syntes det var bra, sier Drage til iTromsø.

Stigende form

23-åringen fra Mosjøen kom til TIL i 2010, og er nummer 28 på adelskalenderen når det kommer til spilte kamper i klubben Han har 187 kamper, 143 fra start og 44 som innbytter, samt 16 mål fram til og med 2015. I sommer ble han leid ut til Sogndal, og var etter sesongen i høst kontraktsløs. Som iTromsø omtalte i romjula, takket Drage nei til vestlandsklubben.

— Mandagens økt var den første ordentlige fotballøkta siden midten av november, så jeg håper formen er stigende i løpet av uka, sier Drage, som i januar 2012 spilte én A-landskamp for Norge.

Barnsley skal lørdag spille cupkamp mot divisjonsrivalen Fleetwood, et oppgjør Drage skal se fra tribuneplass. Klubben er for øvrig nummer 17 i League One, som er nivå tre i England.