TUIL ARENA: – Det stemmer. Det som er planlagt er at jeg skal trene med Glimt i neste uke, fra mandag til fredag, sier Tomas Kristoffersen til iTromsø.

Han håper at prøvespillet skal ende med at han får kontrakt med eliteserieklubben.

– Ja, det håper jeg selvfølgelig. Jeg har sagt hele tiden at jeg har lyst å spille på høyest mulig nivå. Jeg skal ned dit og gjøre et så godt inntrykk som mulig så får vi se hvordan det går, sier Kristoffersen.

– Kjenner ham godt

Det er rådgiver Tore Rismo som har formidlet kontakten.

– Glimt har signert noen spillere, men er ikke helt i mål. De ønsker en sentral midtbanespiller og vil finne ut om Tomas kan være den de leter etter, sier Rismo til iTromsø.

– Det er et uforpliktende treningsopphold, men Glimt kjenner ham godt. Åsmund (Bjørkan, Glimt-trener) og Gaute (Helstrup, TUIL-trener) er veldedig gode kollegaer som kommuniserer tett. Tomas spilte for TUIL mot Glimt i cupen (6-2 til TUIL) i sommer og var ganske god da, fortsetter Rismo.

I fjor var TUIL-spilleren høyaktuell for TIL. Han trente med ”Gutan”, men det ble aldri av noen overgang.

Nå har det vært helt stille fra Alfheim.

– Det tolker jeg slik at det ikke blir noe av. Sånn er det nå, og jeg tar ikke det så tungt, akkurat, sier Kristoffersen.

TIL: – Prioritert andre

Men TIL har Kristoffersen fortsatt på blokka.

– Vi har vurdert Tomas over lang tid, så får vi se hva vi gjør nå i den neste perioden. Det kommer muligens noen prøvespillere inn i januar. Vi har prioritert andre caser til nå, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

– Vi utelukker ingenting på nåværende tidspunkt, legger han til.

Krav på kompensasjon

– Hvilket forhold har du til Glimt, Tomas Kristoffersen?

– Forholdet er bra, det. Vi som er fra Lunheim og Kroken har ikke noe dårlig forhold til Glimt, smiler Kristoffersen.

Kontrakten hans med TUIL er gått ut. Om Glimt skulle tilby ham en avtale, vil TUIL ha krav på utdanningskompensasjon på flere hundre tusen kroner.