ALFHEIM: – Nå handler det om å få jobbe 100 prosent på den høyeste arenaen i Norge, og for meg også å lære masse, samtidig som jeg vil bidra til at vi gjør det beste mulig, sier Lars Petter Andressen til iTromsø.

Men på sikt vil han nå enda lenger.

– Jeg har store ambisjoner etter hvert. Siden jeg er såpass ung, har jeg mange år igjen som trener. Hovedtrener, kanskje, eller andre typer roller i enda større klubber, er selvfølgelig et mål i fremtiden, sier Andressen.

– I utlandet?

– Det kunne vært veldig spennende. Det er ikke umulig at man havner der etter hvert, svarer Andressen.

– Hva med et «opprykk» her i TIL en gang? Er det noe du ser for deg?

– Ja, men det blir eventuelt om noen år, når man er klar for det. Jeg har vært her lenge og blitt utrolig glad i denne klubben, og den betyr utrolig mye for meg. At man en gang, langt fram i tid, skal bli hovedtrener her er selvfølgelig et mål, men det er ikke i nærheten av det nå, sier Andressen.

Ung og rutinert

Han er opprinnelig er fra Ås utenfor Oslo og har jobbet som fotballtrener siden han var 16 år. Tidligere har han vært trener i Lyn og på NTG Oslo, men allerede går han på sin sjette sesong i TIL-systemet. Og når han nå blir assistenttrener i TIL, blir 29-åringen Tippeligaens yngste.

– Selv om jeg er ung føler jeg at jeg har veldig mye å bidra med i dette miljøet her og har allerede gjort det i flere år i forskjellige roller mot A-laget, sier Andressen, som allerede fikk sin A-trenerdebut på TIL-benken sammen med Per-Mathias Høgmo i Fredrikstad i 2011.

Vurderte andre

Flovik ga tidlig etter sesongslutt i november uttrykk for at han ønsket å hente en ekstern trenerassistent.

Inge Takøy er kommet til klubben som keepertrener, men har en fortid i TIL.

– Jeg legger ikke skjul på at andre løsninger har vært vurdert. I den siste tiden har jeg snakket med flere kandidater som jeg har kartlagt, sier Flovik, som ikke ønsker å gå inn på hvorfor ingen av disse endte opp som hans assistent.

Men Flovik avviser at Andressen er en «reserveløsning»:

– Nei, jeg mener helt oppriktig at Lars Petter representerer mye faglig kompetanse og analytiske evner. Han har et godt lag med unge spillere. Jeg er veldig trygg på at Lars Petter vet at jeg setter pris på han, sier Flovik til iTromsø.

Og Andressen føler seg ikke som noe andrevalg:

– Nei, for vi har hatt en god dialog hele veien. Selv om det ble sagt utad, har det hele tiden vært slik at jeg skal ha en viktig rolle inn mot A-laget, sier Andressen.

Videre er Inge Takøy klar som keepertrener i TIL. Truls Hallen fortsetter som fysisk trener, og i tillegg har klubben et samarbeid med Klinikk 24, der man får hjelp av manuellterapeutene Einar Hauglid, André Fagerborg og Tord P. Moen.