Eks-treneren gjør seg sine tanker etter at nok en sentral person i Rosenborg-systemet må ta timeout.

-Dette er den tredje eller fjerde i toppen, men i tillegg har det også vært flere andre i organisasjonen som har måttet ta en pause. Alle har hver sin historie, men det er på tide at klubben spør seg om hvorfor dette skjer, sier Perry.

Kjerneverdiene

Per Joar Hansen presiserer at han kommer med sine betraktninger fordi han er glad i Rosenborg som klubb, og håper at hans tanker kan hjelpe på i utviklingen av klubben videre.

-Klubben må ta tempen på seg selv. Alle bør ta en skikkelig selvransakelse. For noe er galt. Det er ikke normalt i en moderne bedrift at folk i ledende posisjoner i rask rekkefølge skal møte veggen. Det er beklagelig at nok en i ledelsen har endt opp med å måtte sykmelde seg. Det er drastisk at folk spises opp på denne måten, sier Perry.

— Hva er galt etter din formening?

-Nå er jeg en som har fulgt klubben fra utsiden de siste par-tre årene, men noe av det første jeg fikk prentet inn i hodet da jeg kom til RBK første gang på 80-tallet, var fem punkter som var klubbens kjerneverdier. Disse ble gjentatt og gjentatt i alle mulige sammenhenger, og disse mener jeg var selve grunnmuren i det byggverket som Rosenborg ble i norsk og europeisk fotball. Punktene Per Joar Hansen sikter til er selve «bibelen» i Rosenborg:

  • Kontinuitet

  • Kreativitet

  • Folkelighet

  • Ydmykhet

  • Lojalitet

-Rosenborg bør starte med å finne ut om disse kjerneverdiene fortsatt eksisterer. Hente dem frem, og hyppig evaluere om de praktiseres, sier Per Joar Hansen.

Skuffet over Nils Arne

Per Joar Hansen behøver ikke lete lenge før han finner eksempler på at kanskje de fem kjerneverdiene i klubben ikke lenger er like sterkt fokusert som tidligere.

-Mye er sagt i ettertid om de siste treneransettelsene. Etter Ola By Rise, meg selv og Knut Tørum. Men jeg synes lite om når Nils Arne Eggen går ut og kritiserer og sier at; «de kan bli gode». Det er det samme som å si at vi var udugelige jobben, sier Per Joar Hansen og lar savnet av lojalitet skinne igjennom.

-Det er ikke nok å ansette en hovedtrener, gi vedkommende to mobiltelefoner og ha ambisjon om at det er nok til å bli blant Europas 30 beste klubber. Det samtidig som det skal gjennomføres et generasjonsskifte i klubben. Resultatet ble at de som ble ansatt måtte betale dyrt mens det ikke har fått noen konsekvenser for de som foretok ansettelsene, sier han og legger til:

-Jeg gjorde en feil da jeg skulle ha Nils Arne Eggen som en samtalepartner etter at jeg fikk hovedansvaret. Det fungerte ikke.

Mangler folkelighet

At ikke grunnmuren av kjerneverdier i klubben lenger er like sterk, synes Per Joar Hansen også kommer til syne i spillergruppa.

-Det er et godt eksempel på manglende folkelighet når spillere etter treningene mens de er på jobb ikke vil snakke med lokalpressen. Det er tøys, og en kultur som ikke må få utvikle seg videre. På den måten fjerner spillerne seg også fra publikum for øvrig, og viser en avstand som samsvarer lite med kjerneverdien folkelighet. Dette gjelder både for de yngre og for det meritterte spillerne som har vært med i klubben i mange år, sier Per Joar Hansen som heller ikke synes spillergruppa har scoret høyt på punktet lojalitet.

-Det er påfallende at spillergruppa først i etterkant av konfliktene i klubben har kommet frem med sine innspill på hva som kunne vært gjort annerledes. For min del fikk jeg ingen innspill på hva som kunne vært gjort annerledes og bedre før etter at saken ble avgjort. Det samme tror jeg også flere av de andre trenerne som har måttet gå har opplevd, sier Per Joar Hansen.

Grunnmuren

Han fikk selv føle det umenneskelige presset som oppstår når motgangen melder seg i Rosenborg. Etter å ha vært assistent for Ola By Rise i 2004, fikk han hovedansvaret med å lede laget i 2005. Det ble en ensom og tøff øvelse utover sommeren og våren. Til slutt endte det med at han trakk seg 7. august i 2005 og ble etterfulgt av Per-Mathias Høgmo. Etter det har historien gjentatt seg igjen og igjen.

-Er du bitter på grunn av din egen historie i klubben?

-Nei. Jeg har lært utrolig mye i Rosenborg. Jeg lærte også veldig mye mens jeg satt med det sportslige ansvaret, sier 42-åringen som nå er på vei tilbake til GIF Sundsvall, klubben han kom fra før han ble ansatt i Rosenborg.

-Kjerneverdiene er selve grunnmuren i Rosenborg. Mange nye personer er kommet inn i RBK-systemet de siste årene, men da er det ekstra viktig å ha fokus på å ivareta det som er fundamentet for byggverket Rosenborg. Der vakler det nå, men ingen klubb i Norge har større forutsetninger til å lykkes enn Rosenborg. Det gjelder bare å ha tålmodighet og fokus på det som har vært kjernen for suksess, sier Per Joar Hansen.