-Vi håper han kommer raskt tilbake. Det er ingen tvil om at Knut Torbjørn er en ressurs for denne klubben. Med sin kompetanse er det viktig å ha han med videre i mange år framover, sier Skutle til Adresseavisen

Det ble nok en dag preget av glødende telefon og svar på spørsmål fra mediene for Skutle i går. Og i tillegg til direkte spørsmål rundt sykmeldingen, måtte direktøren tåle spørsmål om RBKs personalpolitikk i går.

-Jeg føler et delansvar her, som jeg gjør rundt mye av det som skjer i denne klubben. Og vi må vurdere om det er ting vi kunne gjort annerledes den siste tiden, sier han.

«Små og større ting»

-Hva slags «ting» snakker du om da?

-Det er vanskelig å si noe helt konkret. Men det handler om små og større ting hver eneste dag. Skal vi utvikle oss, må vi hele tiden sette oss ned og vurdere hva vi gjør, sier Skutle videre.

-Nå har flere takket for seg eller behøvd pause på grunn av press i løpet av to år i RBK. Hvorfor?

-Jeg vet ikke om det går an å sammenligne tilfelle for tilfelle. Det er tøft i fotball, og et prestasjonspress. Kanskje det slår ut. Samtidig opplever jeg at Knut Torbjørn fikk et urettmessig trykk mot seg, sier Skutle, uten at han retter pekefingeren mot mediene eller supporterne spesielt.

-Han kom ganske fersk til sportsdirektørjobben. Har RBK hjulpet Eggen nok på veien?

-Jeg opplever at han har fått støtte internt hele veien. Vi var bevisste på å hjelpe ham godt i gang, og har brukt kompetansen som allerede lå her i huset. Men det har vært en ujevn sesong, og det kan også ha spilt inn på at han nå er sykmeldt. Men selv om jeg ikke har fått snakket så mye med ham om dette i det siste, tror jeg han hele veien har følt støtte internt.

-Har du snakket med han i dag?

-Ikke ennå. Men jeg håper å få gjort det enten i kveld eller i morgen tidlig, svarer Skutle, mens telefonen nærmest uavbrutt har ringt på kontoret hans.

Bratseth og Hoftun

Knut Torbjørn Eggen er ventet tilbake i jobb 1. januar. Skutle forklarer at inntil da vil Rune Bratseth, han selv, og Erik Hoftun vil få ansvaret for sportsdirektør-oppgavene på Brakka.

-Det er fotballferie i prinsippet. Og når det gjelder spillerlogistikk og trenerspørsmål er jo dette noe flere har vært involvert i hele veien. Erik Hoftun trer offisielt inn som assisterende sportsdirektør fra 1. januar, men det er naturlig at han blir involvert allerede nå, han også, sier Skutle.

I går kveld var det styremøte i RBK, hvor også trenerspørsmålet kom opp som tema. Men da vi snakket med Nils Skutle om dette før styret møttes i går, hadde han ingen kommentar angående utviklingen i den saken.