— Sykemeldingen er dramatisk for klubben, sier flere godt informerte rosenborgere som ikke vil stå frem med sin kritikk.

— Den er enda et bevis på at pasienten ikke er frisk, og er nødt til å få konsekvenser for klubben.

Rosenborg har hatt noen glitrende europeiske øyeblikk i høst, men her hjemme har laget underprestert så det holder (5. plass i serien).

Klubben mangler hovedtrener etter at den ikke har klart å erstatte Knut Tørum som ble presset ut.

Nye spillere vegrer seg for å komme.

Gamle spillere reiser vekk.

Alt dette, og helt sikkert mye som skjuler seg bak kulissene, tårnet seg opp og ble til slutt for mye for Knut Torbjørn Eggen. Midt i julestria måtte han kaste inn håndkleet, og be om timeout.

— Han er sliten og føler seg tom for energi. Derfor er han sykmeldt i to uker, sier daglig leder de siste ti årene og styreformann i fem år før det, Nils Skutle. Han vil ikke være med på at lederbehandlingen er røffere i Rosenborg enn i andre klubber.

— På 15 år har vi hatt én trener og én sportslig leder som har hatt behov for en sykmelding for å hente seg inn. Det er ikke mye.

— Det er vel like riktig å si at det er tre på to år; Per-Mathias Høgmo, Rune Bratseth og nå Eggen?

— Nei, Rune tok litt fri fordi han hadde behov for å hente seg inn. Professorene ved universitetet har et slikt år hvert syvende år.

Uansett er det liten tvil om at Rosenborg spiser sine sportslige ledere. Etter Nils Arne Eggens tid har omløpshastigheten vært høy. Av seks trenere har bare en vært der så vidt mer enn ett år.

— Kravene er høye. Presset er stort. Det er tøft og det blir tøffere. Det gjør det selv om vi gjør hva vi kan for å legge til rette for dem som skal gjøre jobben, sier Skutle.

Alle er ikke enige i at alt legges til rette. Aftenposten snakket i går med mange som kjenner klubben godt fra innsiden. Ingen vil stå offentlig frem, men det de sier tyder på at det slett ikke er så hyggelig i Rosenborg som en kan få inntrykk av ved et tilfeldig besøk på Brakka. Bak smilene og smørbrødene mangler den støttende kulturen, hevder en.

— Rosenborg har vært så god på noen områder at det for de involverte er vanskelig å se at klubben ikke er like god på alt, sa en.

Alle var bekymret for Eggens helse, og enige om en ting: - Det kan ikke fortsette som nå. Noe må gjøres.

Men i norske fotballklubber er det tradisjon for at krisenes eneste konsekvens er at treneren sparkes.

Men Rosenborg har ingen trener å sparke. Kanskje noen andre må gå?

Trenerne

Disse har trent Rosenborg etter at Nils Arne Eggen ga seg i 2002. 2003: Åge Hareide

2004: Ola By Rise

2005 (til 7/8): Per Joar Hansen

2006 (til 7/6): Per-Mathias Høgmo

2007 (til 25/10): Knut Tørum

2007 (fra 25/10): Trond Henriksen

Spillerne

Rosenborg på spillermarkedet i høst:

Fått:

Vadim Demidov

Mistet:

Vidar Riseth

Mikael Dorsin

Miika Koppinen

Lago

Misset (foreløpig?):

Johan Anders Bjørkøy

Fredrik Strømstad

Jarl André Storbæk

Rune Jarstein