ULLEVAAL: Laurent Blanc har vært like mye brannslukker som landslagssjef til nå, men mot Norge venter den første kampen med ham som fransk trener. Da han møtte et svært rikholdig pressekorps på Ullevaal tirsdag dreide allikevel svært mye seg om den franske VM-fadesen.

— Når man har så kort tid til å forberede seg som jeg har hatt er det mye å ta hensyn til. Jeg vil først og fremst bruke kampen til å vurdere mine egne spillere. Jeg vil se en god fotballkamp, at de spiller ballen klokt. Vi skal gjøre det vanskelig for Norge. Derfor må vi holde ballen lavt - i lufta har vi ingen sjanse mot Norge, sa Blanc.

Vil veksle på systemet

Han humret lett da han fikk spørsmål om hvilke 11 som skal starte.

— Jeg har laget så godt som klart, men noen plasser er jeg usikker på – og de skal jeg gi dere i morgen, sa Blanc som røpet at han vil prøve ut to ulike spillesystemer mot Norge.

- Jeg ønsker ikke å binde meg opp til ett system, vi skal være i stand til å veksle mellom ulik taktikk. Men det er ikke to helt motsetningsfylte systemer vi her snakker om. De skal reflektere mitt syn på hvordan fotball bør spilles.

På spørsmål om Blanc mener det er ekstra viktig med en god prestasjon på grunn av det som skjedde med Frankrike i VM svarte den ferske landslagssjefen følgende.

- Dere vet alle hva som skjedde i Sør-Afrika, og det er klart dette er en viktig kamp. Men det er som kjent mange nye spillere på laget, så det viktigste er å gjøre en god figur.

- Uavgjort i kunnskap

Han var ærlig på at Norges mannskap er et han kjenner dårlig.

- Jeg kjenner ikke det norske laget veldig godt. Carew er usikker har jeg fått vite, men utover det er jeg ikke så god på enkeltspilleres navn. Men jeg lurer på om den norske treneren kan navnet på alle mine spillere. Jeg tror det blir uavgjort der, sa han med et smil.

Det han derimot gjentok gang på gang var Norges fysiske fordel.

- Corner og frispark imot blir en utfordring, for alle nordmennene er jo så høye, sa Blanc.

Tidligere på dagen ble Drillo spurt om høyde og vekt ville spille en avgjørende faktor onsdag.

- De er vel ikke så små, og vi er vel ikke så store. Men vi skal bli enda bedre på dødball, og corner – selv om vi har vært ganske effektive allerede, sa Drillo.