Laurent Blanc vraket hele VM-troppet til kampen mot Norge. Foto: MAL Langsdon

– Det er rimelig spesielt at en hel tropp er skiftet ut en drøy måned etter et VM-spill, sier Egil Olsen.

Da Norge i vår fikk til landskamp mot Frankrike på Ullevaal gledet landslagssjefen seg til å møte de franske VM-stjernene. Nå møter han VM-laget Frankrike uten en eneste VM-spiller.

– Jeg tror ikke det svekker de så mye, og det gjør de betraktelig mer uforutsigbare , sier Drillo.

I morgen blir det 102. gang han leder Norge i kamp. I listen finner en motstandere som San Marino, Trinidad & Tobago, Aserbajdsjan og Forente Arabiske Emirater.

Alle disse lagene har Drillo hatt bedre kjennskap til hva som har ventet han på kampdagen.

Skal sjekke ut Blanc

– Jeg tror aldri jeg har visst så lite. Ikke formasjon eller lag. Det meste er nytt. Det hele er litt frustrerende, sier Drillo.

At de også stiller med helt ny trener som aldri har vært landslagstrener gjør referansene enda mer uklare.

– Jeg har fått noen dvd-er med kamper av Bordeaux. Etter å ha sett de vet jeg litt mer hva Laurent Blanc står for som trener.

Den tidligere franske storspilleren debuterer som landslagstrener i morgen, men han har allerede rukket å gjøre seg godt bemerket. Da han tok ut sin første landslagstropp så var beskjeden klar. Oppførselen til spillerne som deltok i VM var fullstendig uakseptabel og alle er foreløpig ute av landslaget.

– Jeg forstår at han reagerte, men det var en drastisk reaksjon , sier Drillo.

Frankrike, som alltid har vært en av Europas store når det gjelder fotball, har alt å revansjere før morgendagens treningskamp på Ullevaal. Laget er helt nede på en 21. plass på FIFA-rankingen. Det er plassen foran Norge, men en posisjon som franskmenn ser på som en skandale.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Kokkekamp på landslaget

Hvem er best på kjøkkenet?

Storspillere i fleng

– Situasjonen og at det er spillere som ønsker å vise seg frem gjør at dette blir veldig vanskelig, sier Drillo.

For uansett hvor lite professoren hevder å vite om motstanderen så kjenner han flere av navnene. Ni stykker har landskamper med trikoloren på brystet.

Hvilken norsk landslagssjef kunne ikke tenkte seg en tropp med backer som Rennes' Rod Fanni og Benoit Tremoulinas fra Bordeaux. I midtforsvaret skal Romas Philippe Mexes styre.

På midtbanen er det ikke utenkelig at Blanc faller ned på Arsenals Samir Nasri, Milans Flamini og Real Madrids Lassana Diarra som tre av fire. På topp er ikke Karim Benzema fra Real Madrid og Hatem Ben Arfa, Marseille, noe dårlige valg.

Det er bare å spørre Erlend Hanstveit hva han synes om Ben Afra.

– Jeg tror ikke de er så redusert kvalitetsmessig, kommer det fra Drillo.

Uansett så er morgendagen i sjefens øyne kun øving til EM-åpningen mot Island 3. september.

– Jeg er ute etter prestasjoner. Ikke resultat. Vi skal møte Island med en god følelse.