LILLESTRØM: Morten Gamst Pedersen er i flytsonen. Målgivende pasning i seieren mot Hearts, ny langtidskontrakt med Blackburn, og tilsynelatende fast på det norske landslaget.

Men hvor på banen vil vi få se Gamsten mot Frankrike, i EM-kvalifiseringen og i Premier League? Blackburn-manager Sam Allerdyce har brukt ham stadig mer som sentral midtbanespiller, men også tidvis som spiss.

— For meg er det egentlig det samme. Men jeg har spilt mye sentralt for Blackburn i det siste, og jeg trives godt med det. På landslaget har jeg vel nesten bare vært venstrekant, men jeg spiller der hvor Egil setter meg opp.

- Men favorittplassen er?

- Jeg kunne jo prøvd meg som spiss på landslaget. Det hadde vært gøy. Men jeg trives like godt bak spissene, bare jeg får være med frem, sier Gamsten til Aftenposten.no.

Tre lag kan vinne

Han er klar for en ny tøff sesong i Premier League med et Blackburn-lag som er så godt som uforandret fra i fjor. Da ble det 10. plass. En forskjell er at Mame Biram Diouf er leid ut fra Manchester United til Rovers. Han kan bli viktig, tror Morten Gamst Pedersen.

- En trivelig gutt, og en svært god spiller. Han ble matchvinner mot Hearts, og det lover godt. Vi får helt sikkert bruk for ham fremover.

Målet er å få Blackburn opp og frem, men tittelen vil stå mellom tre lag, tror Gamst Pedersen.

- Det blir vel Manchester United og Chelsea som gjør opp i år igjen. Kanskje Manchester City kan melde seg på i tittelkampen også.

Må være skjerpet

For Norges del er det snart duket for EM-kvalifisering, og Vadsø-gutten synes Norges gruppe ser knalltøff ut.

- Det er jo ingen lette kamper i internasjonal fotball lenger. Man slår ikke San Marino 10-0 i dag, og Island, for eksempel, tok jo flere gode lag bare i fjor. Vi må være skjerpet, for slik jeg ser det er det ingen nøkkelkamper i vår gruppe – vi må helst få gode resultater hver gang, sier Gamsten.