Hotell Bristol/Oslo: Egil “Drillo” Olsen bød pressen på lagoppstillingen mot Frankrike halvannet døgn på forskudd, og da de 11 navnene ble presentert rynket mange på nesen. Kunne dette stemme? For ikke en eneste spiller var byttet ut siden privatlandskampen mot Ukraina – som Norge tapte.

— Det er første gang jeg stiller med et totalt uforandret lag to kamper på rad. Det har aldri før skjedd på landslaget, forklarer landslagssjefen.

Årsaken er enkel.

— Ingen spilte seg ut av laget, og det var mange solide prestasjoner. Det fungert egentlig bra mot Ukraina, og særlig på midten har vi en veldig bra miks. Der er det en struktur som er i verdenstoppen, fastslår Drillo.

Moa i kalasform

Med John Carew uaktuell grunnet kneproblemer får Moa igjen tillit på topp. VIF-juvelen har vist kjempeform, og Drillo har stor tro på 24-åringen.

- Moa er i kalasform, og han er veldig anvendelig. En klok spiller med to svært gode skuddføtter. Han er bare et hakk unna topp europaklasse, sier Drillo.

Men fotballprofessoren har som vanlig ett og annet å sette fingeren på, og før møtet med Frankrike er det først og fremst offensivt Drillo vil se fremgang.

Solid stamme

— Jeg håper på stabilitet og trygghet i laget. En god prestasjon mot Frankrike kan vi ta med oss inn i kvalifiseringen. Offensivt har vi mest å gå på. Overgangene, som er min kjepphest, kan vi bli bedre på – men viljen til å gå er veldig god.

Til tross for at han nå har skrevet historie ved å velge samme mannskap to ganger på rad forsikrer Drillo at ingen har klippekort på landslaget når EM-kvalifiseringen begynner.

- Det kan bli endringer. Helt klart. Men vi har en stamme som jeg føler meg trygg på, sier Drillo.

Slik er laget:

Norge (4-5-1): Jon Knudsen – Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim , Morten Gamst Pedersen – Mohammed Abdellaoue.