Sammen med kokkelandslagets mesterkokk Miriam Østvik Jenssen la Riise en lekker sensommersalat med kuler av neper og beter på tallerkenen til helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen.

Eller som John Arne Riise selv sa det:

— Det er jo nesten en norsk taco, det her.

Retten, som var akkompagnert av nypoteter og kremet purreløksaus, ble tilberedt på 30 minutter i en uhøytidelig kokkekamp mellom Riise, Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp og Brede Hangeland på Kulinarisk Akademi i går kveld. En av fotballforbundets sponsorer ønsket å markere at de satser på å gjøre Norge til en sunnere nasjon, og fikk med seg landslagsprofilene på leken.

- De siste årene er jeg blitt mer opptatt av kostholdet, og jeg har merket hvor viktig det er. Når man spiller 60 kamper i løpet av en sesong, er det stor forskjell på hva som er lurt å putte i seg , sier Roma-proffen, som ikke hadde noen problemer med å stille seg bak fotballforbundets ønske om å sette fokus på mat. Men noen særlig erfaring fra kjøkkenet har ikke Riise.

— Jeg må innrømme at det ikke blir så mye matlaging. Det tar fruen seg av. Når jeg skal imponere noen, lager jeg taco, gliser venstrebacken.

Passer vekten

Landslagskaptein Brede Hangeland får på sin side klare retningslinjer fra klubben på hva han kan spise.

- Jo større klubben er, jo større fokus tror jeg det er på kostholdet. Det er en klar sammenheng mellom prestasjoner på banen og hva man spiser , sier Fulham-profilen, som får beskjed om å holde seg unna karbohydratrike matvarer når det ikke er sesong.

Slik vil Fulham sikre at Hangeland holder vekten nede.

Morten Gamst Pedersen, som er på fornavn med de fleste servitørene på stamrestauranten San Carlo i Manchester, mener han er heldig som har vokst opp i en kostholdsbevisst familie.

— Jeg har med meg mye hjemmefra, og det profitterer jeg på. I Blackburn er de ekstremt opptatt av å måle vekt og fettprosent, og det er bare fornuftig. Men på lørdager skeier jeg ut. Da er det lov med en ekstra dessert. Bare ikke servitørene sier det til klubben, sier han.