Slik så forsiden til svenske Expressen ut (oppe til venstre) tirsdag kveld. Slik så forsiden til svenske Expressen ut (oppe til venstre) tirsdag kveld. Foto: Skjermbilde og NTB scanpix

Zlatan hyller Hareides Malmö: - Det er fantastisk

Både Zlatan Ibrahimovic og svenske medier gir sin hyllest til Malmö.

MALMÖ — CELTIC 2-0, sammenlagt 4-3

Nok en gang har Åge Hareide ledet Malmö til gruppespillet i Champions League. Og for andre året på rad feilet Celtic-trener Ronny Deila med å føre sitt lag inn i den supergjeve turneringen.

Tidligere Malmö-spiller og nåværende PSG-stjerne Zlatan Ibrahimovic er blant de mange som er imponerte over Malmös prestasjon.

— Malmö begynner å bli vant til Champions League. Det er helt fantastisk og jeg håper jeg får oppleve Champions League i Malmö på banen. Gratulerer!, skriver Zlatan i sin app.

GRATULERER MALMÖ: Zlatan Ibrahimovic. Foto: NTB Scanpix

Også svenske medier er med på hyllesten:"HJÄLTAR!" (helter) er overskriften hos den svenske Expressen tirsdag kveld.

"Malmös nye bragd", skriver Aftonbladet.

Begge avisene er opptatt av hvor mange penger Hareides klubb nå vil tjene. De vier også mye plass til Celtic-spilleren Leigh Griffiths, som satte kneet sitt i skrittet på hjemmelagets Anton Tinnerholm.

Malmö-avisen Sydsvenskan har selvsagt også ryddet toppsaken til den store triumfen.

Nå kommer presset

For Celtic venter blytunge dager. Skottene ledet 3-1 i hjemmekampen, men Jo Inge Bergets 2-3-redusering ga svenskene blod på tann.

— Det finnes ikke viktigere kamper enn denne for Celtic denne sesongen. Glem cupfinaler, det er stort, men ikke som denne, sa BBC-kommentator Liam McLeod til Aftenposten før tirsdagens returkamp.

— Spørsmålet etter kampen i kveld, og hvis de ikke skulle ta seg videre, er hvordan supporterne tar det. Ronny har et veldig godt forhold til supporterne, og de tåler nok et år til uten Champions League. Men da har han presset på seg neste år, sa McLeod videre.

Reaksjonene i Skottland har begynt å strømme inn.

"Celtic dumped out by Malmo", skriver Sky Sports.

"Celtic fortjente ingenting i kveld", skriver Daily Record.

- Fredningstiden over

På Twitter går diskusjonen høyt.

— En av de verste kampene under Ronny Deila, skriver Graham Ruthven.

— Da er Ronny Deilas fredningstid offisielt over. Ingen unnskyldning for ikke å greie å kvalifisere seg i år, skriver Andrew Southwick.

— Synes synd på Deila. Tror ikke han forstår fullt ut forventningene i styret og blant fansen, twitrer Declan.

— Villig til å gi ham tid. Men det må bli bedre enn dette, skriver Marc McArdle.