Ronny Deila (til venstre) under mandagens pressekonferanse. Ronny Deila (til venstre) under mandagens pressekonferanse. Foto: Kjetil Flygind

Deila: - Hvis du ikke har nerver før en slik kamp må du finne deg noe annet å gjøre

For Celtic er det kun én ting som er godt nok mot Malmö i morgen. Det var Celtic-trener Ronny Deila godt.

MALMÖ (Aftenposten): Rolig og med et smil på lur svarte den norske Celtic-sjefen på spørsmål fra salen i rundt 15 minutter. Kun på engelsk. Ingen utblåsning som Åge Hareide tidligere på dagen.

Med 3-2-ledelse fra første kamp sier Deila det rett ut:

— Presset er på oss. Sånn er det hver kamp for Celtic. Det forventes at vi skal vinne alt i Skottland og ta oss til Champions League. Det krever mye av spillerne og av oss rundt laget. Vi har presset på oss, og det er Malmös fordel, men vi vet hvordan vi skal takle det, sier Deila på pressekonferansen i Malmö et drøyt døgn før det braker løs på Swedbank Stadion.

Lustig er usikker

I potten ligger det inntekter på langt over 100 millioner kroner, og viktig internasjonal erfaring.

— Klarer vi å ta oss videre når vi ett av våre mål for sesongen. Nå handler det om å gjøre de riktige tingene inn mot kampen og ha en klar kampplan, sier Celtic-manageren.

Deila hvilte en haug av spillere i helgens seier over Dundee United i hjemlig liga. Mikael Lustig er usikker etter skaden han pådro seg mot Malmö onsdag. Deila sier det er 50/50 prosents sjanse for om han spiller oppgjøret. I tillegg dukket spørsmålene om midtstopper Virgil van Dijk opp. Nederlenderen, som er en viktig mann for Deila, er linket til blant annet Southampton.

- Frykter ingenting

— Han er en veldig god og viktig spiller for oss, og han har vært god til nå i sesongen. Vi har ingen planer om å selge ham, og forhåpentligvis skal vi spille Champions League med han på laget utover høsten, svarte Deila, som også påpekte at han hadde fått spørsmålet ti ganger før i år.

- Kjenner dere på nervene før denne kampen?

— Hvis du ikke har nerver før en slik kamp må du finne deg noe annet å gjøre. Men vi frykter ingenting. Vi er et godt lag, og har kvaliteten til å vinne. Vi vet hva vi møter. Vi viste på Celtic Park at vi er et bedre lag, og vi får selvtillit av å vite at hvis vi spiller på vårt beste så tar vi oss videre, sier Deila.

- Hvem er favoritt?

— Det er en åpen kamp vil jeg si. Malmö har hjemmebanefordelen. Men spiller vi som vi kan, vil jeg si det er 60-40 i fordel oss i favorittstempel, sier Celtic-manageren og smiler.

Om et døgn får vi se hvem som smiler til slutt.