MALMÖ (Aftenposten): Jo Inge Bergets jubelbrøl etter to mål på Celtic Park i Glasgow onsdag forrige uke ble selve symbolet på Malmö FFs sterke borteresultat. Bildene av nordmannens skjeggete ansikt som jublet for to mål og håp om å snu ettmålstapet til seier sammenlagt, gikk sin seiersgang i skotsk presse.

Berget, fortsatt med solid skjeggpryd, drømmer om reprise på Swedbank Stadion i kveld.

— Jeg tar gjerne to mål i kveld også, absolutt. Men det viktigste er at vi vinner. Da er vi videre, sier Berget til Aftenposten.

Syv kamper hjemme uten mål

24-åringen har ikke scoret på hjemmebane siden mai. Den statistikken vil det være perfekt å bryte når Malmö jakter gruppespillsplass. Med to mål på Celtic Park dokumenterte Berget form, og er sammen med kaptein Markus Rosenberg blant de som får offensivt ansvar mot skottene. Sammen med tidligere Haugesund-spiss Nikola Djurdjic.

Berget har gått målløs av banen hjemme i syv strake kamper. Fem i Allsvenskan, to i kvalikkamper til Champions League.

— Så lenge vi går videre, bryr jeg meg ikke om måten det skjer på. Det er det eneste som teller, sier Berget.

- Hvordan har tiden vært for dere etter kampen mot Celtic sist?

— Vi fikk en trøkk med tapet for Häcken. Det var for dårlig av oss. Det var en kamp vi skulle vunnet. Det varierte for mye i den kampen sammenlignet med det vi viste mot Celtic. Vi må opp på hesten igjen til denne kampen.

Snakket med Celtic-Johansen

Han har snakket litt med sin tidligere kompis fra blant annet U21-landslaget, Stefan Johansen. Men noen psykologisk krigføring er det ikke blitt.

— Disse kampene vi spiller i Europa lever sitt eget liv. Nå handler det om denne ene kampen mot Celtic. Enten blir det, eller så blir det ikke. Det er ganske enkelt. Og det blir moro, sier Berget.

- Hva betydde de to målene på Celtic Park for deg personlig?

— Det var først og fremst to kjempeviktige mål. Å tape 3-2 i stedet for 3-1 er veldig stor forskjell. For meg var det ekstra godt å score mot Celtic ettersom jeg var der i seks måneder og ikke fikk det helt til.

Mye oppmerksomhet

Skjegget er like solid som for en knapp uke siden. Berget har fått en del meldinger på grunn av ansiktspynten.

— Ja, det ble plutselig mye oppmerksomhet rundt det etter den kampen. Det er ikke akkurat som om det skjegget kom sånn over natten. Men jeg er fornøyd med skjegget, flirer nordmannen.