Molde vant 2-1 på Color Line stadion i går etter scoringer av Tommy Høiland og Mohamed Elyounoussi. Men den største snakkisen oppsto 20 minutter ut i kampen.

  • Se hendelsen øverst i artikkelen!

Tommy Høiland forsøker å blokkere sikten til AaFK-keeper Sten Grytebust i forkant av et Molde-frispark. Foto: NTB scanpix

På et frispark stilte Tommy Høiland seg opp foran AaFK-keeper Sten Grytebust og forsøkte å hindre sikten til keeperen.Til slutt ble Aalesunds Magne Hoseth så forbannet at han gikk bort og dyttet vekk Høiland.

– Jeg er jo upopulær allerede, så det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg skulle stenge sikten hans, sa Høiland til TV 2.

  • Er det Høiland gjør greit eller ikke? Stem nederst saken!

Overfor Dagbladet sier Høiland at han oppnådde det han ønsket og at trikset egentlig var ganske genialt.

– Jeg ligger noen hakk foran alle andre. Jeg er Tippeligaens smarteste spiller. Det er ingen andre spillere som har gjort noe slikt før, sier Høiland.

Høiland: – Er det usportslig med mur?

Mandag morgen er samme mann ute på Twitter for å ta opp diskusjonen.

Meningene om situasjonen er mildt sagt delte. Jesper Mathisen i TV 2s Fotballkveld støttet Høiland. Det samme gjorde Molde-trener Ole Gunnar Solskjær. 100% Sports redaktør Bertil Valderhaug er totalt uenig.

Tommy Høiland var ikke bare i negativt fokus. Han scoret også Moldes 1-0-scoring - 15 minutter ut i oppgjøret. Foto: NTB scanpix

– Jeg synes det er kjempeunderholdende med spillere som tøyer strikken litt ekstra langt for å vinne. Dette er kanskje ikke det mest sportslige du gjør, men det er ikke fare for at du skader noen. Tommy Høiland er Tommy Høiland, sa Mathisen.

Rekdal måtte le

– Det der er lov. Det er ingen som nekter Tommy å gjøre det vanskelig for målvakten å stille opp muren sin. Det skal være litt sånn, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til TV 2.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal måtte le da han så situasjonen:

— Jeg så noen hadde gjort det samme i NHL (National Hockey League, red.anm.), og da forandret de reglene etterpå. Hadde Høiland stått 20 centimeter fra keeperen, så hadde det vært noe annet. men han står fem-seks meter unna. Det er mange som stiller seg i offside på innsvingt dødball, også. Er det usportslig også da? Tommy er Tommy. Han gjorde ingen noe vondt. Jeg bare lo av det, sier Rekdal og humrer.

— Det er mye verre hvis man for eksempel filmer eller sparker eller slår en motstander når dommeren ikke ser det. Akkurat det der tar jeg ikke så tungt, sier VIF-treneren.

– Håper Solskjær tar et oppgjør med sånn oppførsel

Jesper Mathisen og Solskjær fikk motbør av Freddy Dos Santos i TV 2s Fotballkveld-sending. Bertil Valderhaug i 100% Sport mener oppførselen var latterlig.

– Jeg synes det er håpløst, og jeg håper Solskjær tar et oppgjør med sånn oppførsel. At han utad forsvarer det er én ting, men noe annet er det han gjør i garderoben, sier Bertil Valderhaug, som likevel har sans for Høiland.

– Vi skal være glade for at vi har slike ufiltrerte typer. Det beriker norsk fotball. Men her ble det bare tåpelig, fastslår Valderhaug.