Til slutt endte dagens lokaloppgjør på Color Line stadion med en 2-1-seier til Molde. Dermed har romsdalingene nå vanvittige 19 strake seriekamper mot AaFK uten tap. Dagens Molde-seier var deres tiende seier på rad i ligaen over Aalesund.

UTLIGNET: Leke James scoret for Aalesund. Foto: NTB scanpix

Lenge så det ut i til å gå mot poengdeling i Ålesund, men et praktangrep av Molde 14 minutter før slutt var det som bikket det hele gjestenes veg. Martin Linnes slo nydelig inn fra høyresiden. Inne i feltet møtte Mohammed Elyounoussi perfekt og stanget vakkert inn 2-1.Fram til da hadde det egentlig vært en særdeles sjansefattig andreomgang på Color Line stadion.

AaFK spilte seg opp

Dermed klarte ikke lagene å følge opp det som tidvis var en god og artig førsteomgang. Gjestene fra Molde tok ledelsen etter et kvarters spill. AaFK klarte å blokkere ballen i feltet et par ganger, men når Tommy Høiland fikk fritt spillerom fra ti meter takket han og bukket. Han banket ballen i nota — under armen på Sten Grytebust i AaFK-målet.

Molde var det førende laget innledningsvis, men etter dette spilte AaFK seg gradvis opp.

Spesielt Henrik Bjørdal var aktiv på høyrekanten, men det ble mye nesten.

Etter hvert lå imidlertid en AaFK-scoring i lufta, og etter 39 minutter kom den. Jo Nymo Matland - som leverte en meget god kamp - slo et perfekt frispark til Leke James som fikk kranglet ballen over nota. Til pause var 1-1 et fullt fortjent resultat.

I andreomgang var Molde spillemessig det førende laget en stund, men ingen av lagene skapte noe særlig med sjanser. Derfor føler nok Aalesund at dette var en kamp man burde hatt minst ett poeng i - til tross for at de etter 2-1-målet aldri klarte å sette et skikkelig trykk på Molde.