Ole Gunnar Solskjær har fått en knallstart på sin andre periode som trener for Molde. Først vant laget hans mot Celtic i Europaligaen på torsdag, før naborivalen Aalesund ble slått 2-1 i dag. Det var naturlig nok Solskjær strålende fornøyd med, selv om Molde kanskje var heldige som sikret tre poeng i dag.

Jevn kamp

Ole Gunnar Solskjær og Molde har gjort det til kultur å slå Aalesund. Foto: NTB scanpix

— Det var en jevn kamp i dag som kunne bikket begge veier. Men alt i alt synes jeg at vi skapte flere store sjanser enn dem, og da er det vel greit at det er vi som stikker av med seieren, sier Solskjær.Molde startet kampen klart best og var flere hakk bedre enn hjemmelaget i åpningen av kampen. Men etter at Tommy Høiland gav Molde ledelsen etter 15 minutter, spiste AaFK seg gradvis inn i kampen og utlignet fortjent rett før pause. Andre omgang ble en jevn stillingskrig før Mohamed Elyounoussi satte inn 1-2 et knapt kvarter før slutt.

Ble for fikse

— Vi skulle gå ut i høyt tempo, og det synes jeg vi lykkes med og får en tidlig scoring. Så ble vi litt for småfikse etter scoringen med tuneller og hælspark, og dette gav både hjemmepublikummet og AaFK-laget ekstra energi. Det var unødvendig av oss og AaFK kom inn i kampen. Samtidig så kommer målet på en dødball der Leke James er meget sterk, og dødballscoringer er det umulig å gardere seg mot, sier Solskjær.

Skryt til Elyounoussi

— På 1-1 står kampen og vipper i andre omgang, før Elyounoussi blir matcvinner, slik han har vært så ofte før for oss, sier Solskjær, som har mer skryt på lager til den tidligere Sarpsborg 08-spilleren:

— Han var fantastisk god mot Celtic på torsdag, og banens klart beste der, så gjør han mye av det samme i dag. Han springer opp og ned og jobber knallhardt, og så blir han belønnet som matchvinner, roser Solskjær.

Fantastisk uke

Elyounoussi er mer beskjeden på egne vegne, men innrømmer at det har vært en spesiell uke.

— Det har vært en fantastisk uke. Først scoring mot Celtic og så dette. Det ble en mental utfordring og nullstille seg til eliteserien igjen etter Europaligaen, og det er meget sterkt at vi greier å komme tilbake og avgjøre kampen etter at de utligner til 1-1, sier Elyounoussi, som headet inn 1-2 på et strøkent innlegg fra Martin Linnes.

— Jeg kjenner Linnes godt. Han har gitt meg mange assists. Og i dag satt den heldigvis igjen, sier Elyounoussi.

Kultur å slå AaFK

Med seieren i dag fortsetter Moldes enormt gode statistikk mot AaFK. På 20 eliteseriekamper har AaFK vunnet bare en gang. Molde har nå 14 seire, mens fem kamper har endt uavgjort. Hvorfor er det slik?

— Det betyr jo at vi forhåpentligvis er et bedre lag. Det har blitt kultur å slå Aalesund. Vi bygger oss opp mot disse kampene, og vil virkelig være det beste laget i fylket. Og det kan vi vel si at vi er i morgen tidlig også?, gliser Solskjær.

Vi fulgte kampen direkte: