«Moi» kronet drømmeuka med å bli matchvinner

Molde-juvelen avgjorde fylkesderbyet med klasseheading.

Det var spilt 15 minutter av søndagens derby da Tommy Høiland sendte Molde i ledelsen fra 11-12 meters hold. Molde dominerte de første 20 minuttene, men hjemmelaget kjempet seg tilbake igjen, og seks minutter før pause sørget Leke James for en fortjent utlikning.

SEIERSMÅLET: Mohammed Elyounoussi scoret Moldes andre mål. Foto: NTB scanpix

Kampen bølget frem og tilbake i 2. omgang, men et kvartér før slutt vartet Martin Linnes og Mohamed Elyounoussi opp med et øyeblikks magi. Linnes satte fart på høyresiden og slo et fantastisk innlegg inn foran mål. Elyounoussi timet løpet sitt perfekt, før han stanget ballen utagbart til venstre for Sten Grytebust og i mål.— Jeg kjenner Martin godt, for han har assistert meg mange ganger. Han slo et utrolig bra innlegg, og da var det bare for meg å komme meg i posisjon og heade ballen i mål, sier Elyounoussi til Rbnett.

Stor uke

Venstrekanten leverte til 9 på RB-børsen i torsdagens kamp mot Celtic, og fulgte opp med nok en sterk prestasjon mot AaFK. Etter sterke prestsjoner, særlig mot europeisk motstand, kommer det ofte snakk om proffambisjoner i utlandet, men Elyounoussi understreker at han kun har Molde i tankene.

— Det er kult å bli lagt merke til når man gjør det bra, det er bra for selvtilliten. Når det er sagt, så er jeg veldig fornøyd med å være Molde-spiller og trives godt her. Jeg tenker bare på å bli bedre i hverdagen, sier han.

Manager Ole Gunnar Solskjær satt på pressetribunen sammen med Thomas Mork og noterte i begge omgangene på Color Line stadion. Solskjær, som kommuniserte med benken via telefon, er imponert over det unge Elyounoussi har levert denne uka.

— Moi hadde en fantastisk kamp torsdag, og var vår beste spiller. I dag gjorde han det samme. Han løp og løp i 90 minutter pluss tillegg, og ble belønnet med en matchvinnerscoring, sier han.

Proffeventyr

Solskjær er ikke bekymret for at angriperen skal forsvinne til en større klubb. Det er en del av hverdagen i en klubb som Molde-.

— Når unge gutter kommer hit, utvikler seg og blir attraktive spillere er vi happy. Det er en del av forretningsmodellen til Molde. Jeg håper vi etter hvert kan gi ham muligheten til å dra på et utenlandseventyr. Jeg fikk det selv, og dette er noe Molde er kjent for, sier han.

Solskjær oppholdt seg på tribunen i én omgang mot Celtic, og mot AaFK gjorde han det i begge omgangene. Nede på sidelinjen hadde Erling Moe regien. Denne arbeidsfordelingen ser Solskjær for seg at de beholder ut sesongen.

— Vi hadde en dialog via telefonen, så det er ikke slik at jeg ikke deltar. Jeg vil bli bedre kjent med guttene, og synes det er lettere å se fra oppe i høyden. Det blir nok sånn i år, tenker jeg.