Aalesund-trener Trond Fredriksen vil mer enn gjerne være Aalesund-trener også neste sesong.

Tommy Høiland var godt fornøyd med å sette inn 1-0 for Molde. Foto: NTB Scanpix

Søndag så han laget sitt gå på en forsmedelig smell i lokaloppgjøret mot Molde. Mens Ole Gunnar Solskjær har fått en optimal start som Molde-trener, håper hans trenerkollega Fredriksen at han får fornyet tillit i Aalesund neste sesong.– Det er en drøm å ha denne jobben, så jeg håper jeg får fortsette til neste år, sa han til CMore etter kampslutt.

Han var naturlig nok skuffet etter 1-2-tapet.

– Jeg er veldig skuffet. Vi gjorde en god kamp, men så glapp vi på 1-2-scoringen, sa han og la til at han synes dommer Svein-Erik Edvardsen oppstykket annenomgangen med mange frispark, noe som bidro til et tamt derby.

Molde øyner europacup

For Molde betyr 2-1-seieren at laget fortsatt er med i kampen om den viktige fjerdeplassen. Den gir europacupspill dersom Rosenborg vinner både eliteserien og cupfinalen mot Sarpsborg.

– Det smaker veldig godt med seier i slike oppgjør. Det lugget litt, men vi kriget bra mot slutten av kampen, sa Molde-kaptein Vegard Forren.

Aalesund-keeper Sten Grytebust var ikke like fornøyd.

– Vi har ikke vært like nær et poeng mot Molde på lang tid, og det er et steg i riktig retning uten at det hjelper noe nå, sa han.

Tommy Høiland ga Molde ledelsen etter 15 minutter, men Leke James utlignet fem minutter før pause.

Elyounoussi avgjorde

Annen omgang var ingen festforestilling, og ingen av lagene klarte å produsere de store sjansene. Ut av ingenting avgjorde Mohamed Elyounoussi kampen 15 minutter før slutt med sin scoring etter innlegg fra Martin Linnes. Elyounoussi kom fra dypet og headet inn 2-1. Seieren til Molde var aldri truet etter lederscoringen. Nærmest kom Aalesund ni minutter før slutt da Bjørn Helge Riise fyrte av etter en corner, men skuddet ble blokkert av en Molde-forsvarer.

Søndagens seier i lokaloppgjøret gjør at Molde har 46 poeng, to færre enn Odd som ligger på fjerdeplass før skienslagets kamp mot Sandefjord senere søndag. Aalesund ligger på tiendeplass med 35 poeng. (