Søndag er det klart for oppgjøret som det har stått en rød ring rundt helt siden Magne Hoseth ble presentert som AaFK-spiller: AaFK mot Molde.

Bærer ikke nag: Magne Hoseth følte seg skviset ut av Molde vårsesongen 2014, men er klar på at han ikke bærer nag til klubben av den grunn. Foto: Staale Wattø

– Når kampen først blåses i gang, betyr det nok ikke så mye. Men før, i oppbyggingen, blir det jo helt klart litt spesielt, sier Magne Hoseth.I en årrekke har han vært synonymt med Molde Fotballklubb for en rekke sunnmøringer. Som Molde-spiller elsket Hoseth å fyre opp stemningen før AaFK-oppgjørene.

I 2003 mottok han for eksempel drapstrusler etter å ha uttalt at sunnmøringer var et folkeslag han aldri hadde likt.

I sommer var derfor sjokket stort da Magne Hoseth ble presentert som AaFK-spiller.

Rollene er med andre ord byttet helt om. Søndag er det som AaFK-spiller Magne Hoseth skal gjøre jobben.

– For meg er det en ting som gjelder på søndag. Det er å vinne. For enhver pris. De som sier noe annet, er bare «skrønfanter», sier Magne Hoseth.

DIREKTE 15.30: FØLG KAMPEN HER OG CHAT MED VÅR REPORTER.

Følte seg skviset ut

Det sier Hoseth uavhengig av at hans exit med Molde slett ikke ble som han hadde drømt om.

Våren 2014 følte klubbveteranen seg enkelt og greit frosset ut av klubben i sitt hjerte.

– Jeg ble skviset ut. Sånn er det. Han som var der da (Tor Ole Skullerud, journ.anm.) ville satse på en annen spiller og ga meg ikke – på det tidspunktet – en fair sjanse, sier Hoseth.

Den våren starta Hoseth bare en eliteseriekamp for Molde. Til sommeren skilte partene lag.

– Hva gjorde det med deg at du følte deg skviset ut av klubben du vokste opp i?

– Det har ikke gjort noe med følelsene mine for klubben. På et tidspunkt skal jeg sikkert tilbake til Molde i en eller annen posisjon. Jeg er ikke en person som bærer nag og griner over noe sånt. Men det som var tøft, var at jeg kanskje var en av klubbens beste spillere høsten 2013. Så fikk jeg plutselig null sjanser neste år. Så mens det sto på var det tungt. Men etter første trening med Stabæk var det glemt, sier Hoseth. Han er derfor klar på at han ikke har noe revansjelyst overfor Molde som klubb søndag.

– Samtidig må jeg akseptere at treneren gjorde som han gjorde. Molde vant jo to gull, så det funket jo bra, understreker Hoseth.

Vil snu trenden

Samtidig er det liten tvil om at Hoseth – som har kontrakt med AaFK ut året – har lyst til å vise at han fortsatt duger som fotballspiller.

Da passer det ekstremt godt å fortsette Stabæk-oppturen med en god kamp mot Molde.

Det er et lag AaFK har slitt tungt mot. I eliteserien har Molde 19 strake kamper uten tap mot AaFK (se egen sak).

– Da jeg spilte for Molde, så hadde jeg en følelse der jeg «visste» at vi kom til å vinne mot AaFK. På samme måte «visste» jeg at jeg ikke kom til å vinne noe i Stavanger. Det er vanskelig å forklare hvorfor, sier Hoseth.

En liten teori har han likevel:

– Siden Daniel (Berg Hestad) spilte mot Celtic, spiller han nok ikke her søndag. Det kan kanskje ha noe å si at både jeg og han – som hadde sterke følelser i lokaloppgjør – er borte. Vi får satse på det i alle fall, sier Hoseth.

– Blir det jubling om du scorer?

– Det vet jeg ikke, altså. Om det ikke blir det, så har det i alle fall ikke noe med at jeg ikke setter pris på å være i Aalesund, men mer av respekt for klubben som har gitt meg så mye, sier Magne Hoseth.