Rosenborg-spillerne var en skuffet gjeng etter 3-1-tapet mot Lazio på torsdag. Søndag venter en ny viktig kamp, når seriegullet kan bli sikret en gang for alle borte mot Strømsgodset.

— Jeg håper vi har ristet av oss skuffelsen og vi pratet om det før treningen på lørdag også. Hvis man ser på de to bortekampene i Europaligaen i år (2-2 mot St. Etienne og 3-1 mot Lazio), er vi nærmere nå enn vi var i 2012 og 2012. Da ble vi litt feid av banen både mot Bayer Leverkusen, Atlético Madrid og Metalist. Nå har vi vært på høyde med St. Etienne og Lazio og kunne kommet derfra med langt mer enn ett poeng, så det er viktig at vi minner oss selv på at vi er på bra nivå, sier assistenttrener Erik Hoftun og legger til at det kun er positivt at spillerne var skuffet etter torsdagens kamp:

— Det betyr at vi er på et høyt nivå, både som lag og som enkeltspillere. Det er en deilig bekreftelse.

Forventer et lavt Godset

Hoftun skryter av jobben Bjørn Petter Ingebretsen har gjort med Strømsgodset, etter at han overtok som hovedtrener i mai. Han blir ikke overrasket om man får se et lignende kampbilde mot Strømsgodset som mot Lazio, der hjemmelaget ligger lavt og satser på kontringer.

— Godset liker å ligge lavt på hjemmebane og er interesserte i å kontre. Vi må være dyktige mot etablert forsvar og også være gode i kontringsspillet når de mister ball. Godset er et godt kontringslag med punkter vi må ta ut når vi angriper. Det handler mer om hva vi gjør enn hva de gjør, sier Hoftun.

Assistenten understreker også at det blir en vanskelig utfordring søndag kveld:

— Marienlyst er ingen enkel bane å dra til. Det blir en tøff oppgave, men vi føler oss klare for det som venter.

Hemmelighetsfull om laget

Jonas Svensson sto over lørdagens trening med en lårskade og det er usikkert om han reiser til Drammen sammen med resten av troppen søndag.

-Jeg kan ikke røpe noen ting, hverken om laget eller troppen, sier Hoftun.

Kampstart på Marienlyst er 18.00 og du kan følge kampen direkte på adressa.no.