ULLEVAAL: Dermed runget det et unisont ”Drillo, Drillo, Drillo” fra et fullsatt (lenge siden sist) Ullevaal stadion etter at dommer Laurent Duhamel blåste etter nitti og noen minutter.

Et lag. Eller et Lag, med stor L. Slik fremsto Norge.

Selv ikke store doser utur beit på. De 11 som var ute på gresset lot seg ikke bringe ut av fatning, Drillo og Ola By Rise på benken lot seg ikke bringe ut av fatning.

— Dette var veldig deilig. Det ble tøft og jevnt, og det var nervepirrende å se på fra benken på slutten, sier Drillo til TV 2.

Ikke da midtstopper Ketil Wæhler fikk en albue, gikk ned for telling og aldri kom tilbake på banen.

Ikke da lårskaden til John Carew meldte seg igjen og spissgiganten måtte halte av banen.

Heller ikke da John Arne Riise ble utslått dagen før kamp.

Vadim Demidov kom inn. Moa kom inn. Espen Ruud kom inn.

- Det påvirker oss på den måten at vi ikke har noen flere bytter før like før slutt, og vi mister mulighten til å prege kampen gjennom bytter, sier Drillo.

— Det var en periode i andre omgang jeg følte at vi mistet litt kontrollen i midtbaneleddet, men bortsett fra det synes jeg ikke vi vinner særlig ufortjent, spør du meg, sier trener-magikeren.

Se intervju med landslagssjef Egil Olsen!

Drillo: — De som sier fotball er morsomt vet ikke hva det dr

Fravær som ikke syntes

Dermed var Norge var uten tre av sine mest sentrale spillere; Riise, Carew og Wæhler. Likevel var det ikke så veldig mange svakheter å spore.

De holdt det høye presset, forstyrret og ventet tålmodig på de overgangsmulighetene som måtte by seg. Akkurat slik Drillo hadde bedt dem gjøre. Planene til sjefen virket.

Og målet var som om Egil Olsen skulle ha sagt det selv.

- Vi må ta de sjansene vi får.

Det var nettopp det John Carew gjorde da Norge tok ledelsen. Et mål som kom ut av nesten ingenting.

For matchfakta til alle kampene, klikk deg inn her!

Fandenivoldsk

Carew bare gjorde det en spiss rutinemessig skal gjøre. Følge tilbakespillet til keeper og forstyrre mest mulig. Sjelden lykkes det, men skjer det, står keeperen igjen som en klovn. Og i kveld skjedde det. Carew presset, og keeper Eduardo feilet. Ballen traff foten til Carew som han hadde slengt ut i en elegant spagat. Ballen spratt til siden, foran lå et tomt mål og bak ballen kom en Erik Huseklepp med en fart knapt noen trodde at han hadde i beina. Han satte ballen i et tomt mål.

(saken fortsetter)

SETTER INN SEIERSMÅLET: Erik Huseklepp scorer for Norge. Se intervju med John Carew!

Carew: — Jeg var veldig nervøs

For treg ut

Virket gjorde det også i andre omgang. Selv om det var hett et par ganger rundt ørene på keeper Knudsen.

Portugal skjønte etter hvert alvoret av å komme hjem til en superkritisk presse og publikum etter nok et dårlig resultat mot et lag fra Europas ”Adecco-liga”.

Nærmest var de da Hugo Almeida var litt for sein ut etter et Portugal-angrep. Skuddet som fulgte havnet etter en retur i beina på Almeida. Nådeløst satte han ballen i mål. Samtidig pekte linjemannens flagg rett opp i den nå høstmørke Oslo-himmelen, før han senket det ned i 90 grader.

Det var offside, mente han. Riktig avgjørelse skal man tro TV-bildene.

(saken fortsetter)

I OFFSIDE: Hugo Almeida fyrer løs, men sto i offside.

Manglet lagmoral

Samtidig som Norge fremsto sammensveiset og bunnsolid moral som et Lag, var det på en helt annen måte med Portugal. Lagdelene virket ikke sammen. Pasningene, de presise som vi vet at de kan sende gjennom et hvert forsvar, gikk ut over sidelinjene eller i ivrig pressende bein til norske spillere.

Selv ikke da portugiserne skulle sette inn støtet på slutten av kampen virket lite.

Dermed en taktisk triumf som Drillo kan sette på en av de øverste hyllene sammen med Brasil og England-seiere.

JUBEL: Norge feirer Huseklepps scoring. (Foto: Digitalsport) Se hva målscorer Erik Huseklepp sa etter kampen!

<b>Huseklepp: — Det gikk bra fort</b>