Da den franske dommeren Laurent Duhamel blåste av for full tid, gikk en jublende Riise rett i bakken. Deretter tok han fram de siste kreftene og jublet hemningsløst mens han takket de norske supporterne.

– Jeg føler en utrolig lettelse. Det er helt fantastisk, sier Bjørn Helge Riise til Sunnmørsposten etter 1-0-seieren over Portugal.

Dermed har Norge fått en drømmestart på EM-kvalifiseringen med seks poeng på to kamper. Erik Huseklepps 1-0-scoring sørger for at Norge nå ligger fem poeng foran gruppefavoritt Portugal.

Statistikksenter Premier League:

VIDEO: Se høydepunktene fra kampen her!

Norge — Portugal: Høydepunkter

Sterkt preget

Gruppeledelsen er Bjørn Helge Riise fullstendig klar over. Samtidig hadde han mer å juble for. Fredag leverte han en skuffende kamp mot Island og ble byttet ut. Så gikk John Arne Riise dramatisk i bakken på tirsdagens trening og var bevisstløs i flere minutter. Det gikk sterkt inn på Bjørn Helge Riise.

– Du begynner å lure litt på din egen form når du spiller så dårlig som du gjør mot Island. Samtidig skjedde det med John Arne, og det gikk sterkt inn på meg. Derfor var jeg veldig spent i dag. Heldigvis fikk jeg svaret jeg ønsket meg , sier Bjørn Helge Riise.

Fra sin indreløperposisjon leverte han en utrolig sterk kamp i sliteseieren mot Portugal. I lag med Christian Grindheim og Henning Hauger hadde han stort sett full kontroll på midtbanen. Riise jobbet og slet gjennom samtlige 90 minutter. Samtidig pådro han seg et gult kort.

– Det er enkelt å motivere seg når rammen rundt kampen er slik som i dag. Stemningen var fantastisk og publikum sang og heiet gjennom hele kampen. Jeg skulle ønske det var slik hver gang, svarer Riise når han skal forklare sin egen fandenivoldske innsats.

For matchfakta til alle kampene, klikk deg inn her!

Etterpå vanket det skryt fra Drillo-assistent Ola By Rise.

– Jeg er mektig imponert over Bjørn Helge. Viljestyrken hans er helt enorm. Med tanke på alt som har skjedd i det siste, så sier denne kampen hvor profesjonell han er, skryter assistenttrener Ola By Rise , som synes det er for tidlig å snakke om Norges sjanser til å nå EM-sluttspillet i 2012. Selv sier Bjørn Helge at det ikke var noen problem å stenge «alt» ute – i hvert fall ikke når kampen nærmet seg.

– Hadde kampen vært i går, hadde jeg nok hatt problemer med å spille. Men etter å ha fått snakket med John Arne og slikt, var det ingen problem, sier 27-åringen. John Arne Riise ble sjekket ut av sjukehuset tidligere på dagen. Rett før kampen sendte han lykkønskninger til broren. Og etter kampen var han snar ved å gratulere han.

– John Arne var skikkelig fornøyd, forteller Bjørn Helge.

Fulgt av Fulham

Yngstebror Riise håper nå å kunne ta med seg den gode prestasjonen videre til Fulham. Hittil i år har han ikke fått spilt et eneste minutt med Premier League-fotball.

– Kan dagens innsats bety noe for deg i Fulham?

– Ja, det kan den. Fulham har speidere på landskampen, så det vil nok bli lagt merke til, håper Bjørn Helge Riise.

For selv om han nekter å stresse med spilletiden, innrømmer han at situasjonen i Fulham foreløpig ikke er optimal. – Mye er nytt med Mark Hughes, så han har sagt at ting vil ta tid. Men det er klart – jeg kan ikke sitte på benken i to år, fastslår han.