Godt forsvarsspill gjorde at Norge holdt nullen mot VM-laget Portugal. Trener Egil Olsen mener den norske forsvarsrekka holder verdensklasse.

— Kampen ble som ventet. Det var mye forsvarsjobb mot gode spillere. Vi vant takket være god disiplin og godt forsvarsspill. Defensivt er vi i verdenstoppen, mener Olsen.

For matchfakta til alle kampene, klikk deg inn her!

Skuffet offensivt

Norge vant takket være Erik Huseklepps scoring etter 21 minutter, men alt i alt var trener Olsen misfornøyd med det laget skapte angrepsmessig.

— Selv om vi fortsatt er bedre til å ødelegge enn å skape mot slike motstandere er jeg skuffet over det vi skapte offensivt i dag. Det skal vi jobbe med å forbedre, sier Drillo, som var nær ved å oppleve drømmescenarioet etter kampen.

- Vi var veldig nære drømmen om seks poeng og ett poeng til de andre, men den røyk da Danmark scoret på overtid mot Island.

Skal mye til

Drillo anser likevel sjansene for å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2012 for gode.

— Jeg sa før kvaliken at sjansen for å kvalifisere oss var 50/50. Etter to seiere kan jeg strekke meg til at vi nå har 60 prosents sjanse. Det skal mye til nå om vi ikke skal klare å henge med helt inn i denne gruppa. Vi skal slå Kypros og Island hjemme, men resten av kampene blir vanskelige, sier fotballprofessoren.

Topp-10?

Drillo og resten av det norske landslaget kan trolig belage seg på hyggelig lesning når FIFA offentliggjør sin neste rangeringsliste.

- Portugal var på 8. plass på FIFA-rankingen før denne kampen. Vi var på 22. Men etter seier mot Frankrike, Island og Portugal ser jeg virkelig frem til neste ranking. Jeg tenker vi nærmer oss topp-10, mener Drillo, som ikke deltok i spillernes jubelscener foran tilskuerne.

— Dette er jo siste sjanse for meg og det er ingen tvil om at jeg blir like glad nå som på 90-tallet. Men jeg er ikke noe følelsesmenneske, og er ikke den som hopper og danser og hyler, sier Drillo, kanskje med referanse til sin arvtager Ståle Solbakkens oppvisning etter at FC København hadde slått Rosenborg.

Se høydepunktene fra kampen her!

Norge — Portugal: Høydepunkter