BRANN STADION (bt.no): Det var ikke det man hadde sett for seg for noen uker siden, at Markus Jonsson skulle starte for Brann i bunnkampen mot Sogndal. Den svenske stopperen var avskrevet av de fleste.

VIDEO: Høydepunkter Brann-Sogndal

— Det går fort i fotball. Fra å sitte og tråkke på en sykkel i «gymmet» til å gå ut og spille for fullsatte tribuner. Jeg har hatt mange skader, men jobbet meg tilbake hele tiden. Og jeg har hatt det i tankene å få spille en sånn kamp på slutten. Så lenge jeg har kontrakt med Brann, er det min oppgave å være tilgjengelig, sier Jonsson.

Muligheten fikk han altså etter at Rikard Norling valgte å vrake kaptein Erlend Hanstveit.

— Markus har vært skadefri i en måned, og kunne i prinsippet ha spilt forrige kamp mot Bodø/Glimt. Da valgte vi i stedet å la ham spille for Brann 2, for å sjekke at han var klar. Når det viste seg at han holdt – samtidig som han har vært veldig, veldig dyktig i treningsuken, fattet jeg beslutningen om å la ham spille. Hvilket ikke var helt lett, sier Norling.

- Var det et snev av gambling?

— Hadde ikke det vært for den Brann 2-kampen, hadde jeg vel sagt at det var ren og skjær gambling. Men nå fikk vi så sikre beskjeder som vi kunne for å ta denne avgjørelsen.

Jonsson svarte med en solid kamp.

— Normalt sett kjenner man seg litt tung når man kommer tilbake fra skade. Men nå har formen og timingen vært der hele tiden, og jeg har vært i form på trening. Det var nok også derfor jeg fikk sjansen, sier Jonsson.

En av hans midtstopperkolleger, Jonas Grønner, er mektig imponert over det veteranen viste i comebacket.

— At han leverte den matchen her med bare 60 minutter 2. divisjonsfotball i beina, står det stor respekt av. Det viser en profesjonalitet som jeg kommer til å ta med meg videre i karrieren, sier Grønner.