Rollen som vingback har kledd islendingen perfekt. Med ryggdekning i form av tre midtstoppere har den langbeinte hardrock-elskeren kunnet tordne nedover høyresiden uten tanke på det som foregår bak ham.

Mot Bodø/Glimt var han god, i kveld var han helt sentral da Brann nedsablet Sogndal. Med sine direkte, linjalbeina løp fosset han nedover høyresiden og det var bare spissenes udugelighet som forhindret at landslagsmannen ikke la opp til flere enn det ene han kreerte til Azar Karadas.

Men en klønete takling, gjør at Sævarsson må se Haugesund-Brann fra tribunen. Det gule kortet var hans femte i år.

— Jeg ante ikke hvor mange kort jeg hadde. Jeg er nok borti Sogndal-spilleren, men det var det eneste frisparket jeg fikk mot meg i hele kampen. Da var det strengt.

— Imponerende

Han begynte sesongen som Rikard Norlings foretrukne høyreback, men ble raskt forsert av Andreas Vindheim. Den unge bergenserens formkurve har pekt motsatt vei av Sævarssons, og det store spørsmålet er når skjæringspunktet ble dannet. Ifølge Rikard Norling er i alle fall backen i toppform.

— Siden han kom tilbake i elleveren, og en uke-tet, har han sett ut til å være nesten i toppform. Jeg er ikke overrasket. Jeg vet ikke hva jeg ikke gjorde i begynnelsen der som gjør at han er i toppform nå og ikke fra starten av, men han er imponerende dyktig, altså.

- Er det da leit at han er utestengt i den siste kampen?

— Det er ikke så mye jeg får gjort med det, annet enn å konstatere at vi har spillere som har spilt mye som er aktuelle for å spille. Det hadde vært mindre gunstig, om man nå skal se positivt på det, om han hadde spilt hele sesongen og vi nå helt plutselig hadde stått overfor det faktum at han ikke kan være med.

I møte etter sesongen

Det er vanskelig å tolke Norling annerledes, enn at erstatteren heter Andreas Vindheim. Men den unge backen levert i sin siste Brann-kamp til karakteren 1 på BTs spillerbørs. Derfor utgjør høyresiden en ekstra spenningsfaktor foran slaget i Haugesund om en uke.

— Det blir helt jævlig å se den kampen fra tribunen. Spesielt siden jeg da kan følge den andre kampen samtidig. Men vi har god muligheter, hvis vi gjør som i denne kampen. Vi må ta krigen, vinne krigen, samtidig som vi må være kloke i hodet, sier Sævarsson.

Som islandsk landslagsmann er det uholdbart for backen å ha tilbragt store deler av sidelinjen på et av eliteseriens svakeste lag. Sesongavslutningen, med glimrende vingbackspill, er bare egnet til å bøte på deler av dette. Han innrømmer at han vil sette seg ned sammen med Rikard Norling og Roald Bruun-Hanssen etter sesongen for å prate om det som har skjedd.

— Det vil jeg egentlig ikke snakke om nå, men ja: Etter sesongen må vi snakke sammen. Det har vært en veldig tung sesong for lagets del og en veldig tung sesong for min del. Det har vært kjedelig, egentlig. Derfor har det vært godt for meg å forhåpentlig kunnet bidra til at vi holder plassen, sier han.