TIL-spilleren stod i går frem med sin historie til Nordlys, og fortalte åpent om at hans psykisk syke far, Thomas Hansson, tok sitt eget liv 11. august i år.

Marcus Hanssons pappa hadde i åtte år hatt diagnosen manisk-depressiv da han i august endte livet sitt.

— Støtten er som den har vært hele veien, helt fantastisk. Det er bra mennesker i klubben her og stor støtte fra alle. Det takker jeg for, sier Marcus Hansson.

— Jeg har ekstrem respekt for Marcus og hans familie, og også for måten han har taklet det på. Det viser sterk mentalitet og holdninger, og et helstøpt menneske. Det en sterk historie som gjør inntrykk på oss alle, sier TIL-trener Bård Flovik, som er tydelig preget når han snakker om temaet.

Spilte fem dager etter

Kun fem dager etter farens dødsfall, spilte Marcus Hansson da TIL spilte 1-1 i hjemmekampen mot Mjøndalen.

— Jeg sa at jeg kjente meg på et mentalt nivå som gjorde at jeg kunne spille kampen. Da ville jeg gjøre det, forklarer 25-åringen.

Hverdagen som TIL-spiller har vært god for svensken i sorgprosessen.

— Det er fantastisk herlig å komme og spille, og være med denne fantastiske spillergruppen hver dag. Det har vært bra for meg, sier Marcus Hansson.

Lagkamerat Lars-Gunnar Johnsen mistet sist vinter sin pappa under lignende omstendigheter, og begge TIL-spillerne har vært åpne om fedrenes sykdom og at de tok livet sitt.

— Jeg har fått noen spørsmål, og kjenner at jeg kan svare på dem uten at det gjør meg noenting. Det er ikke mer dramatisk enn som så. Jeg har alltid vært åpen om pappas sykdom, sier svensken.

- Fortsatt giret

Til søndagens ekstremt viktige kamp mot Mjøndalen er Hansson ute med suspensjon.

— Men jeg vil bidra i innspurten. Jeg er fortsatt giret på å spille, sier spilleren som fikk mye skryt for innsatsen i 1-1-kampen mot Rosenborg.

- Hvordan har du det i Tromsø og TIL?

— Jeg trives veldig bra både i byen og laget, selv om det ikke har gått så bra som jeg hadde ønsket, hverken personlig eller med laget. Men det er bra sted å være, forsikrer Marcus Hansson.