TUIL har sikret seg to nye spillere før overgangsvinduet for amatøroverganger stengte midnatt til i dag.

Spillerne som kommer til TUIL er Jesper Johansen (20) fra Strømsgodset og Jørn Persen (21) fra Kirkenes.

— Det er gutter som vil gi oss noe allerede i høst, og som gjør oss veldig mye sterkere som gruppe. De forbedrer trenings- og konkurransesituasjonen for laget, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Nær proffavtale

Jesper Johansen imponerte TUIL-treneren med syv scoringer for Strømsgodset 2 i fjorårets 2.-divisjon. En kneskade satte kantspillere, som også kan bekle en mer sentral rolle, litt tilbake på et

tidspunkt da unggutten var aktuell for proffkontrakt med Strømsgodset.

I stedet har 20-åringen flyttet til Tromsø for å begynne på psykologistudier. Nå skal han spille for TUIL.

— Han har vært i Drammen den siste halvannen uken og ikke trent med oss. Men vi har fått svært gode rapporter på han fra Strømsgodset, sier Gaute Helstrup.

Roser Kirkenes

Jørn Persen skal spille for TUIL. Foto: Privat

Samtidig er Jørn Persen klar for TUIL-spill, etter å ha trent med klubben store deler av sesongen.— Vi fant ut at timingen for å gjøre noe var riktig nå, sier Helstrup.

Kirkenes har lenge kjempet om opprykk fra 3.-divisjon med TIL 2, men de siste ukene har TIL-laget dratt fra i toppen. Nå roser Helstrup finnmarksklubben for samarbeidsviljen bak avtalen.

- Jeg må rose Kirkenes. De har virkelig lagt til rette for at dette skulle skje, og ikke krevd noe penger selv om de har en amatørkontrakt med spilleren. Det kunne de gjort. Vi håper det er starten på et langt og godt samarbeid med dem , sier TUIL-treneren.

Begge spillerne kommer inn i TUIL med amatørspillerstatus på ubestemt tid.

— Vi har lyst til å bli bedre kjent med dem nå, sier Gaute Helstrup.