Tidligere i dag fortalte TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø at 31-åringen har fått konstatert brudd i fotbladet og mister resten av sesongen.

Men den tøffe midtstopperen og TUIL-kapteinen er hakket mer optimistisk enn treneren.

— Jeg er litt mer positiv enn han. Jeg skal hvile tre uker til. Så får bare teste det ut. Da har jeg vært ute i seks uker, så får vi se hvordan foten er, sier Bertheussen.

Veteranen har hatt lignende skade i den andre foten tidligere.

— Det er en helt annen historie, for da visste vi ikke hva det var i fire måneder. Jeg spilte og gikk på fjellet med bruddet. Vi gjorde et forsøk på at det skulle gro, men det var for sent. Denne gangen har jeg vært ganske klar på hva jeg trodde skjedde, så har ikke belastet foten etter det, sier Bertheussen.

Motivert

I verste fall er det forventet at midtstopperen kan bli ute fra fotballspill i mange måneder. Tidligere har 31-åringen ikke villet ta stilling til om han er klar for å fortsette karrieren etter årets sesong.

— Jeg satser på å gjøre comeback i eliteserien. Vi får se. Det er litt kjedelig å slutte sånn her tenker jeg, sier Bertheussen spøkefullt om sjansene for å komme tilbake i TUIL-drakten.

Men seriøst legger han til:

— Jeg har lyst til å spille fotball igjen i stedet for at det blir sånn her. Det er slik jeg tenker akkurat nå. Jeg vil spille for TUIL igjen, slår "Berth" fast.

Fortsatt optimist

TUIL-kapteinen tror laget kan kjempe om opprykk også uten han på banen.

De har tre gode midtstoppere i Anders (Jenssen), Tobias (Vibe) og Jonas Høylo. Jeg synes de har prestert bra sammen. Jeg håper de kan slå Grorud til helga, sier han.

— Kan det bli opprykk?

— Man skal ikke se bort fra det, men vi har noen nøkkelkamper som ikke kan tapes.