Jakobsen kom til Tromsdalen fra nettopp Harstad for sesongen, og fikk etter hvert en god del spilletid for TUILs A-lag. I sommer var han og klubben i dialog om å skrive en profesjonell kontrakt. Jakobsens avtale gikk nemlig ut 15. juli. I stedet for å fortsette i klubben valgte Jakobsen å prøve lykken på Østlandet.

— Jeg skulle egentlig trene med Strømsgodset, men de var opptatt med europacupspill da jeg egentlig skulle dra dit. Så det ble i stedet Mjøndalen, forteller Jakobsen til iTromsø.

— Vi var i diskusjoner om en kontrakt før Sondre valgte å dra på treningsopphold sørpå den siste uka før serien startet etter ferien. Det passet ikke helt for oss, og da valgte vi å si at han kunne komme tilbake til oss eller dra et annet sted, sier TUILs daglig leder Roger Ness.

— Felles forståelse

Jakobsen sier det at han forlot klubben midt i sesongen var en felles forståelse mellom partene.

— Jeg ønsket å teste eliteserienivået og se hvordan jeg sto til det. Jeg var klar over at det ikke passet så godt for TUIL. Hadde resultatet endt med en kontrakt i Mjøndalen ville det vært fantastisk, slår 23-åringen fast.

I stedet endte den anvendelige spilleren med å dra hjem til Harstad for å prioritere å fullføre en master i økonomi.

— Jeg har tatt overgang til HIL, men gitt de beskjed om at skolen kommer først, sier Jakobsen, som har tatt erkjennelsen av at fotball ikke betyr alt.

— Til vinteren får jeg se om jeg ønsker å satse videre på fotballen. Jeg blir nok å fortsette, men jeg får se litt på hvilket nivå, sier Jakobsen.

Møtte Helland

Et av høydepunktene Jakobsen fikk oppleve i TUIL var å komme inn på Lerkendal da laget møtte Rosenborg i den fjerde runden i cupen i oppgjøret som endte med 1-7-tap for ”Dalingan.”

— Jeg spilte venstreback mot Pål Andre Helland. Heldigvis har jeg sett at langt bedre spillere enn meg også har fått kjørt seg, sier han med et smil.

I TUIL har de tatt opp Sander Østerås og Sondre Laugsand for å fylle opp stallen.