ALFHEIM: Mens TIL kjemper en kamp mot nedrykk i høst, er fremtiden til ti av lagets spillere uavklart etter årets sesong.

Stallens eldstemann, Morten Moldskred (35), er motivert for videre spill i TIL – mens ønsker nå et svar på om klubben vil ha han med videre.

– Jeg har spurt om fremtiden, det er viktig å få en bekreftelse om man blir «shippet på døra» eller ikke, sier 35-åringen til iTromsø.

– Jeg må planlegge fremtiden min, som alle andre. Men det er ikke noe dramatikk i det, legger han til.

Å vente til etter sesongslutt er lite fristende for familiefaren.

– Vil helst spille i TIL

– Da må man se seg rundt. Jeg har familie som jeg må ta vare på.

– Vil du lete etter ny klubb eller sivil jobb dersom det ikke skulle bli mer spill i TIL?

– Jeg vil spille fotball så klart. Men jeg har en samboer som er her fra byen, og det er ikke så lett å flytte på seg. Jeg ønsker selvfølgelig helst å spille i TIL. Det er der jeg trives best, sier Moldskred.

Han er åpen på tanken om å gi seg er vemodig.

– Jeg synes det er kjempeartig med fotball. Jeg ser ingen grunn til å slutte da. Man kommer ikke tilbake når man først har lagt opp. Det er en epoke i livet som nærmer seg slutten, så man får bare ta vare på det.

– Det har vært en tøff sesong for TIL. Hvordan synes du den har vært for din del?

– Det har vært tøft for alle mann. Vi har slitt i bunnen fra dag 1. Vinner vi på søndag, kan vi se lys i enden av tunnelen, sier Moldskred.

LES MER: Skadet og på utgående kontrakt — men nå har TIL-spiller Lars-Gunnar Johnsen har fått en gladnyhet.

Ikke spilt for Bård

35-åringen har ikke vært banen i de to første kampene under Bård Floviks ledelse.

Flovik vil ikke spekulere i hvor aktuelt det er å tilby veteranen ny kontrakt.

– Jeg har ikke lyst til å kommentere det noe mer. Vi kjører de prosessene internt, sier Flovik.

TIL-treneren har tidligere antydet at flere spilleravklaringer vil komme før sesongslutt.

– Svein-Morten og jeg har vært på samling i Oslo. Vi kommer til å gå i dialog med dem om å diskutere veien videre, sier Flovik.

Mulighetene åpne

En annen TIL-veteran som fortsatt holder mulighetene åpne for mer TIL-spill er keeper Benny Lekstrøm (34). Han har ikke spilt førstelagsfotball siden en serie med keepertabber i vår.

– Jeg har sagt hele tiden at jeg ser meg rundt nå, men ingen beslutning er tatt, sier keeperen – som var på reservebenken under gårsdagens interne spillsekvens.

– Jeg synes Benny har reist seg etter i vår. Han har hatt et veldig sterkt fokus. Han har bidratt i garderoben og på trening, og er helt åpenbart i en slik form at han også kan stå i mål for oss, sier Flovik om den svenske målvakten.