Etter å ha vært inne i elleveren og levert supertester på trening før sesongstarten, fikk midtbanespilleren problemer med lysken.

Flere måneder senere er han ennå ikke blitt bra. Med en TIL-kontrakt som går ut 31. desember, passer det svært dårlig.

– Jeg kan kalenderen jeg også, og vet at kontrakten min går ut. Men det har jeg egentlig ikke hatt så mye fokus på. Jeg fokuserer på å bli frisk og komme tilbake på banen, sier Johnsen.

– Det er aldri god timing å bli skadet, men det er kanskje spesielt i denne situasjonen, på utgående kontrakt. Men sånn er det nå – fokuset er å bli frisk, så får vi ta de tingene etter hvert.

Han forteller om en god dialog med TILs nye hovedtrener Bård Flovik.

– Selvfølgelig føler jeg at jeg har en del ugjort i TIL. Jeg trives veldig i klubben og har veldig lyst å være i TIL. Så får vi se om jeg blir her, eller om det er noe annet som passer bedre. Jeg skal uansett spille fotball, fastslår Johnsen.

I mars fortalte Johnsen åpenhjertig om familetragedien: — Pappa avsluttet livet sitt selv.

Papparollen

Nylig fikk han en stor opptur. Han og samboer Sara Johansen skal bli foreldre i mars.

– Det er fantastisk. Det blir en berikelse i livet og det gleder vi oss veldig til. Det blir stort. Alle som har barn vet hva det innebærer og hva slags følelser som settes i sving. Det blir bare helt vidunderlig, sier Johnsen.Sara istemmer:

– Vi gleder oss masse. Det blir helt fantastisk. Vi begynner å bli mange nå. Etter hvert får mamma og pappa fire barnebarn fra 0-3 år i familien, så det blir koselig, forteller hun.

Enorm støtte

Sent i fjor mistet Lars-Gunnar sin far. Sara, som spiller for Fløya, har vært en viktig støttespiller i den tunge tiden med både privat og sportslig motgang.

– Hun har vært en enorm støtte. Hun er fotballspiller selv og vet hvordan den verden fungerer, og har forståelse for disse tingene, sier Johnsen.

– Så lenge han blir frisk, så tror jeg egentlig det er ingenting som kan stoppe ham. Lars-Gunnar kan gjøre akkurat hva han vil, sier Sara Johansen.

– Det at du skal bli pappa lyser vel opp litt i tilværelsen, Lars-Gunnar?

– Ja, det er ikke slik at jeg sitter hjemme og sturer selv om jeg er skadet. Det er selvfølgelig kjedelig og ugunstig, men det er mange ting i livet som gjør at man har det bra ellers. Det at vi skal bli foreldre for første gang er veldig spennende og noe vi gleder oss utrolig mye til, sier Johnsen.

Vil spille i år

Selv om overbelastningen i senefestet i lysken fortsatt ikke er blitt leget, ser han ikke bort fra at han spiller for TIL igjen før sesongen er over.

Men han ønsker ikke å sette en bestemt dato.

– Jeg har alltid vært lettrent og rask til å komme i form, så jeg utelukker ingenting. Jeg går bare og venter på dagen jeg kan springe utpå feltet og være med på ei fellestrening. Veien derfra er opp til meg selv, sier Johnsen.

Og etter oppturen mot Rosenborg for en drøy uke siden, har Johnsen og resten av «Gutan» fått et enda større håp om å berge plassen i eliteserien.

– Jeg er veldig positiv. Fremtidsutsiktene ser veldig bra ut. Vi står sammen og jeg synes vi har sett tendenser de siste kampene, spesielt førsteomgangen mot Rosenborg. Vi må erkjenne den situasjonen vi er i, men er veldig sterke i troen på at vi også er et eliteserielag neste år også, sier Lars-Gunnar Johnsen.

– Vi jobber med kontraktene

TIL har 10 spillere på utgående kontrakt og vil si minst mulig om hver konkret spiller.

– Når vi har gått gjennom arbeidet, så vil det komme ut svar på alle casene. Nå vil jeg ikke si mer om det, sier TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen.

– Johnsen har vært skadet i lang tid. Vil det også bli tatt menneskelige hensyn?

– Klubben vurderer kun objektivt. De sportslige bidrag er også menneskelige bidrag i gruppa. Klubben vurderer effekten av det en spiller totalt bidrar med. Vi er veldig proffe med kontrakter og vurderer hvilken nytte Tromsø Idrettslag har av en spiller i fremtiden, sier Svein-Morten Johansen.