Søndag møtes de to bunnlagene til ekstremt viktig dyst på Alfheim.

TIL ligger under streken med 18 poeng etter 22 kamper, mens Mjøndalen er poenget på kvalikplass. Kun målforskjellen skiller opp til Start på foreløpig trygg grunn.

Den situasjonen mener Mjøndalens frittalende profil Christian Gauseth er spesiell. Lagene som har havnet på plassen over kvalik de siste seks årene har hatt mellom 33 og 36 poeng.

— Vi har vært rævva i år, og TIL har vært rævva i år. Jeg kunne tatt med Sandefjord og Start også. Alle fire har vært rævva i år, likevel har alle lagene sjansen til å berge plassen, konstaterer Gauseth.

Nøkkelkamp

For sitt eget lags del peker 31-åringen på at laget har gitt vekk poeng hjemme mot Start og Sarpsborg i kamper som laget ledet, samt at 2-0-ledelsen borte mot Aalesund ble til tap.

Det gjør også TIL-kaptein Simen Wangberg når han skal respondere på utspillet, fra mannen som nylig hadde nettopp Wangberg som deltaker i sitt tv-show "To mot én".

-I følge tabellsituasjoen så har vi vært rævva. Ser vi litt bak tabellsituasjonen så har vi hatt dårlige kamperog gode kamper. Det er kanskje litt for lett å si at det har vært rævva da, mener Wangberg.

Om søndagens thrillerkamp sier de to:

-Betydningen blir fort overdrevet. Ser man det i perspektivet at man ikke kan slå andre lag, så er det en utrolig viktig kamp.Vi er så frekk å tro at vi kan slå man lag hvis vi har dagen. Problemet er at dagene er for langt fra hverandre denne sesongen, sier Gauseth.

— Vi forbereder oss som normalt.Vi ser store muligheter for å ta tre poeng og gleder oss veldig til det. Vi er veldig sultenpå å fortsette prestasjonen vi gjorde her sist, som var veldig god, sier Wangberg.

— Styrket med ny stil

I fjor skilte det åtte poeng mellom TIL og Mjøndalen på tabellen i favør "Gutan". Før søndagens kamp er det bruntrøyene som er ett poeng foran.

— Jeg er kanskje litt skuffet over TIL. De var mye bedre enn oss i fjor. Bortsett fra de interne oppgjørene så presterte de på et mye jevnere nivå.

-Det er et godt spørsmål hvorfor det har blitt slik. Vi vet hva de er god på, og de spiller på sine styrker. Samtidig synes jeg også vi er i ferd med å gjøre det nå, sier Simen Wangberg og fortsetter:

-Jeg synes vi er absolutt best når vi tør å spille ballen og spille fotball. Jeg tror på en måte at det handler om finne sin identitet. Det føler jeg vi er i ferd med å få til nå. Da skal vi være et bedre lag en Mjøndalen, sier Simen Wangberg.