Hockeyfolket har noe å se frem til. Eller kanskje ikke?

Før tirsdagens serierunde lanseres forbundets nye nettside. Og organisasjonssjef Kristoffer Holm sier rett ut at den ikke er ferdig.

Holm har likevel tro på at NIHF skal komme bedre fra det enn NHF.

— Vi kommer til å prioritere det viktigste: resultater og kampoppsett. Deretter skal vi jobbe ett år for å få alt ferdig. Vi har ikke de samme ressursene som andre til å administrere en nettside. Vi gjør det billigst mulig, slik at mest mulig penger går til sportslig aktivitet, sier Holm, som er spent på omleggingen.

— Vi har ikke tid til å teste det ut.

Løpet lagt av NIF

Omleggingen i NHF og NIHF kommer som en følge av et løp som er lagt opp av Norges Idrettsforbund. Det handler om systemet som skal jobbe sammen. Da systemene skulle jobbe sammen for håndballforbundet, ville de ikke det. Blant mye som manglet var all statistikk. Hockeyforbundet velger en litt forsiktigere strategi.

— GET-ligaens statistikk vil se lik ut som den vi har hatt før. Vi starter omleggingen med de lavere divisjoner, forteller Holm, som lover et flott produkt når alt er ferdig.

— Da skal vi «livestreame» kamper helt ned til 14-årslagene.

- Har dere samme leverandør som NHF?

— Nei. Vi skal benytte det samme systemet, men har forskjellige leverandører.

- Hvis hockeyforbundets system heller ikke fungerer?

— Er det ikke godt nok, så har vi litt av ansvaret selv.

Fortjente kjeften

— Vi har fått masse kjeft, men det har vært velfortjent, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund. Han gikk så langt som til å skrive et «Beklager, Håndball-Norge» på NHFs nettside – som da fungerte. Det skal den gjøre bedre og bedre fremover.

— Vi fikk mye på plass fredag, og helgen fungerte nokså greit.

- Livedekningen også?

— Noe steder – og noen steder ikke. Det siste hadde å gjøre med at noen mistet nettforbindelsen. Livedekningen skal bli bedre enn den vi hadde.

- Når er alt i orden?

— Om to-tre uker. Vi er det største forbundet som har konvertert til et nytt system. Det er en utfordring når over 100.000 navn og 45.000 lisenser skal over på et nytt system, men overgangen gikk overhode ikke etter planen. Noen systemer fungerte sammen, andre ikke.

- Kan det bli snakk om erstatningskrav overfor leverandørene?

— Her har det vært tre leverandører: NIF, Bouvet og oss selv. Vi får se om det er grunnlag for et etterspill når alt er opp og går, sier Erik Langerud.