— Selv om jeg hadde fått rødt kort, ville jeg klint syvmeterskastet rett i fleisen på den som har funnet på dette. Dette må være tidenes fiaskoomlegging, tordner TV 2-kommentator Harald Bredeli.

— Vel er jeg gammel og glad i ting sånn som de har vært, men jeg må likevel spørre om hvorfor man legger om noe som er funksjonelt til noe som ikke fungerer i det hele tatt. Her har ikke håndballforbundet bare bommet på mål, de har bommet på hele hallen, fortsetter Bredeli.

Den nye nettsiden til håndballforbundet får stort sett karakteristikken skandale. I NHF jobbes det hektisk med å få orden på rotet. Foto: Skjermdump handball.no

— Hver søndag pleier jeg å oppdatere meg på runden, med scoringer, utviklingen i kampene og slike ting. Søndag kveld var det fem kamper hvor ikke engang sluttresultat var bekreftet! Og på liveoppdateringen sto ikke stillingen i kampene. NHF har bommet på alt.

Fikk ikke betalt lisensen

Det har haglet med meldinger på sosiale medier, og de positive har vært vanskeligere å finne enn nåla i høystakken. En av dem som har ytret seg er Knut Befring, journalist i Oppland Arbeiderblad og assistenttrener for rekruttlaget til Gjøvik Håndballklubb.

— Fy «f». Dette er en skandale! Både for meg som trener og journalist er den nye hjemmesiden håpløs. Og det verste er at jeg ikke ser at denne siden blir særlig brukervennlig selv når den blir ferdig. Den gamle hjemmesiden var ryddig og god, sier Befring, som også fikk seg en god latter.

— På tabellene fant jeg navn som KSH-73. Det laget har hett Toten siden 1990-tallet. Og Gjøvik/Vardal eksisterer jo heller ikke lenger.

— Brukervennligheten er ikke bra, og jeg vet om flere oppmenn som har slitt med å finne frem. Lisensen skulle ha vært betalt for en uke siden, men folk fant ikke frem. Å komme med en ny hjemmeside som ikke fungerer samme helg som seriene starter er helt borti natta, sier Befring.

Kritikk fra trenerne

— Dette er vel ikke så veldig bra, foreløpig? Siden virker litt rotete, og det er mange ting som ikke fungerer. Jeg har ikke fått brukt den, og dette er en side jeg vanligvis har brukt til alt. Omleggingen virker hektisk, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

— Jeg finner knapt serieoppsettet, fortsetter Skarpsno, som håper at startproblemene snart går over. Heller ikke Larvik-trener Tor Odvar Moen er begeistret.

— Her er det åpenbart noen som ikke har gjort jobben sin, og det må vel være leverandøren? Man er jo nesten ikke ved sine fulle fem når man kan lansere noe som ikke fungerer den samme helgen som serien starter. Norsk håndball er avhengig av disse sidene, sier Moen, som ikke vil være for bombastisk.

— Det er vanskelig å dømme siden før alt er oppe og står. Men noen har gått på en smell.

For dem som lurer på hvor landslagene har gjort det de siste årene, kommer du etter hvert frem til ordet statistikk. Svaret er oppløftende: «Kommer…»

Hektisk aktivitet i NHF

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, legger ikke skjul på at forbundet har fått mange reaksjoner på omleggingen – de fleste negative.

— Vi ser at dette ikke har gått som planlagt, og det beklager vi. Det jobbes for å se på ulike tiltak, og til helgen håper vi å ha ting på stell. Det har vært systemer som skal fungere sammen som ikke har gjort det, sier Birkeland.

- Hvorfor innføre noe nytt før det fungerer?

— Jeg tror ikke jeg skal gå inn i detaljene. Vi er mer opptatt av å se fremover fremfor å se tilbake og finne skyldige, sier Birkeland, som innrømmer at det er «en viss hektisk aktivitet».

Fjellvettregel nummer åtte

— Men det er vel alvorlig når folk ikke får betalt lisensen?

— Jeg kjenner ikke detaljene, men det er sikkert noen som har hatt problemer med det.

- Kommer omleggingen etter pålegg fra NIF?

— Jeg tror vi stopper her, men hvis du ser på hvordan idrett.no er bygd opp, så er det på samme måte.

- Selv de største nostalgikerne må gi opp håpet om at den gamle siden kommer tilbake?

— Vi jobber med alle muligheter. Jeg vil ikke dele ut hverken håp eller skuffelse, sier Kirsten Birkeland.

Harald Bredeli velger å si det håndballfaglig.

— Hvis du starter i 6-0 og det fungerer, men du har lyst til å prøve 3-2-1 – som ikke fungerer – da går du tilbake til 6-0. Det er ingen skam å snu!