I 2013 fikk ikke Lars Nordberg fornyet kontrakten med Elverum. Alternativet ble to sesonger for 1. divisjonslaget Kolstad. Nå er han tilbake i Elverum. Det etter tidenes oppladning?

Dette er oppskriften Nordberg la ut på Facebook:

1. Legg opp 23. mars.

2. Dra på 11 dagers ferie i slutten av mai.

3. Puss opp huset.

4. Få deg hund og bruk tre kvelder i uka på hundetrening.

5. Kjør båt hele sommeren.

6. Ikke tren angrep med laget du spiller på før avgjørende CL-kamp.

Fikk full tenning

— Jeg fikk forespørsel fredag kveld for to uker siden. Og så sa jeg ja. Jeg rakk vel fire-fem treninger før vi dro nedover, forteller elverumsingen, som trodde han hatt fått med seg det som var i norsk håndball: kongepokal, seriemesterskap og 1.-divisjonsgull med Kolstad.

Men det største har Nordberg kanskje ikke opplevd ennå. I helgen gikk Elverum ubeseiret gjennom Champions League-kvalifiseringen og er plutselig i selskap med Europas storlag.

— Det er klart jeg har lyst til å være med på dette. Jeg var dritlei etter sesongslutt i fjor, men nå er motivasjonen på topp igjen. Det er jo kamper og turer som dette du har lyst på og som du kommer til å snakke om i 30 år, sier veteranen, som ennå ikke har fått ny kontrakt med Elverum. Han skulle jo bare spille på rekruttlaget og hjelpe ungguttene.

Uvitende hund

Til daglig er Nordberg idrettslærer ved Elverum videregående. Han håper å få til en avtale med arbeidsgiver slik at han kan få med seg de ti ekstra kampene som nå kommer, mot Metalurg, Skjern, Motor Zaporosje, Kadetten Schaffhausen og Baia Mare.

- Har du avklart med bikkja?

— Nei, den vet ikke noe ennå, men jeg har en forståelsesfull samboer, sier Nordberg, som har brukt sommeren til lydighetstrening (av bikkja), vannski på Glomma og golf.

— Jeg har ikke trent håndball i hele sommer, så nå må jeg skaffe meg et grunnlag. Det nytter ikke bare å spille kamper, fastslår den tidligere toppscoreren til Elverum.

Møter Myrhol og Dahl

Det er seks år siden et norsk herrelag forrige gangs spilte Champions League. Allerede 17. september skal Elverum prøve seg, borte mot sveitsiske Kadetten Schaffhausen. Deretter er det hjemmekamp mot danske Skjern, som nå har både Bjarte Myrhol og Magnus Dahl i sine rekker.

— Det skal bli moro å møte de gutta igjen. Og vi skal helt klart ta noen poeng i Champions League, i alle fall på hjemmebane, fastslår Lars Nordberg, hvis største utfordring blir å få tiden til å strekke til. Golden retrieveren Theodor skal nemlig på utstillinger.

Akkurat som sin herre.