VIKING-BODØ 29-28

Da gjestene mistet ballen ut over sidelinjen i kampens siste angrep, brøt det ut ville gledeshyl i Stavanger idrettshall. Et Viking-lag som samtlige elitetrenere har dømt nord og ned, slo til med en sensasjonell 29-28 seier over laget som tok sølv i både serie og cup i fjor. Dermed er fire minuspoeng redusert til to – og håpet om et liv i eliteserien er tent.

Etter å ha ligget under med 13-14 til pause, spilte Viking en solid andreomgang og slo altså et veletablert elitelag. Ikke rart stemningen i Storhallen nesten var elektrisk.

Med 10 minutter igjen på klokken skjønte Viking at dette kunne gå. Keeper Giorgio Jancevski vartet opp med en strafferedning, til de 390 oppmøtes store begeistring. Det var rett og slett en fantastisk stemning i Storhallen, og tilskuerne satte stemningen med bjeller, trommer og jubel. Det hadde åpenbart innvirkning på vikingspillerne, som spilte solid offensivt og defensivt. Det ga laget en 28-24 ledelse.

Kampens siste minutter viste et Bodø-lag som klorte seg tilbake i kampen. Bodø tar ut keeper og satte inn en 7. utespiller. Dette ga umiddelbar uttelling og det sto 29-28 på resultattavlen da gjesten mistet ballen i kampens siste angrep.

VANT I PREMIEREN: Her er det Vikings Edwin Fjeldtvedt som prøver seg. Foto: Lars Idar Waage

1.omgang

Starten av oppgjøret viste to lag som hadde gledet seg til serieåpningen, og kampen åpnet i et forrykende tempo. Viking viste tidlig at de hadde gjort gode defensive forberedelser. Bodøs stjernespiller Erlend Sund fikk sjeldent rom til å utrette noe.

Det var en jevnspilt førsteomgang, som var preget av mye bra forsvarsspill. Viking var respektløse i angrep og lotseg ikke affisere av det faktum at de møter fjorårets sølvvinner. Dessverre stokket det seg litt for ofte i den avgjørende pasningen og fine sekvenser edte uten scoring.

Den største forskjellen på lagene var dybden i angrepsspillet. Selv om Viking gjorde en god jobb på Sund, hadde Bodø flere strenger å spille på offensivt. De kom til bedre sjanser enn Viking, men Viking-keeper Giorgio Jancevski gjorde flere viktige redninger. Til pause var Bodø foran med ett mål, 14-13. ## Spurtet best

Viking kriget seg så til en 19-17 ledelse tidlig i 2.omgang, som åpnet like forrykende som den første. Bodø tok time-out, brukte den godt og kommer seg tilbake i kampen. Viking fikk likevel satt forsvaret sitt og Bodø hadde mindre flyt i det offensive spillet.

Dermed fikk altså vertene en pause, som Bodø aldri klarte å tette helt.Dermed kan Viking glede seg over seier og se fram til første bortekamp mot Stord lørdag.